9μιση εβδομάδες

Τόση ζωή μετρά η κόρη μου. Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ!

Ήταν Πέμπτη πρωί, μπήκα στο χειρουργείο περπατώντας και όσο μου κάνανε την επισκληρίδιο ο Φιλ ετοιμαζόταν να με βρεί. Στιγμές ατελείωτες. Δίπλα μας ο αναισθησιολόγος όλη την ώρα να μας εξηγεί τη διαδικασία και το τί συμβαίνει. Μιλάγαμε με τον Φιλ ακατάπαυστα, δε ξέρω τί λέγαμε, είχαμε αγωνία. Τα λεπτά μας φάνηκαν αιώνες. “I can see the head” μας είπε αλλά δεν ακούγαμε κλάμα. Κρατήσαμε την αναπνοή μας και μετά από ώρα καταλάβαμε ότι αυτός ο μικρός βήχας ήταν το σημείο ζωής που περιμέναμε. Πίσω από την κουρτίνα ξεπρόβαλε η μαία που μας την έφερνε να την κρατήσουμε. Δεν θα την ξεχάσω αυτή τη φατσούλα. Γεμάτη άσπρα απομεινάρια της κοιλιάς και με ένα σκουφάκι από γάζα για να μην κρυώνει το κεφάλι της. Την κράτησε ο Φιλ όσο εκείνη προσπαθούσε να κλάψει με εκείνο το κλάμα το γατίσιο. “Wow! She’s beautiful!” είπαμε και οι δύο με έκπληξη!
Είναι αυτή τη στιγμή ξαπλωμένη δίπλα στο κρεβάτι μου το μωρό μας και κοιμάται. Και αισθάνομαι πως δεν χρειάζεται να κάνω τάμα ή να πω μια προσευχή γιατί είναι τόσο μεγάλη η ευγνομωσύνη που νοιώθω σε Αυτόν εκεί πάνω, που έχει βγεί η καρδιά από το κορμί μου και κυκλοφορεί εκεί ψηλά και τη βλέπει Εκείνος και γελά.
Καλώς ήρθες στον κόσμο μας και τώρα πια και στο μπλογκ μας Ηλέκτρα – Λουκία. Κι όπως είπε και η φίλη μου η Barbara τώρα τελευταία που πάλι κάτι γλυκόλογα έλεγα για την μικρή, “there has never been a more wanted baby in the world”.

elektra-lucy

7 thoughts on “9μιση εβδομάδες

  1. Να σας ζήσει το κοριτσάκι σας και να είναι πάντα γερό και καλότυχο!

  2. Να τη χαίρεστε! Να είναι πάντα γερή, δυνατή, τυχερή κι ευτυχισμένη!!!

  3. Να σας ζησει το γλυκο σας πλασματακι!Να φερει στο σπιτικο σας ολες τις χαρες του κοσμου!

  4. Τι απόλυτη ευτυχία! Είναι πανέμορφη και ήρθε να ολοκληρώσει την οικογένειά σας. Να σας ζήσει και να είναι πάντα έτσι αγαπητή απ’ όλους 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s