Χριστούγεννα 2016! (μέρος 1ο)

Paz at Xmas copyΔεν ξέρω από πού να ξεκινήσω με τα φετινά Χριστούγεννα! Νομίζω η αρχή έγινε με τον αδερφό μου που ήρθε τέλος Νοεμβρίου για λίγες μέρες να μας δει. Περάσαμε πολύ ωραία! Ο αδερφός μου έμενε Λονδίνο πριν χρόνια κι έτσι δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ξενάγηση. Τα πρωινά που δουλεύαμε και είχε σχολείο ο μικρός εκείνος έκανε τις βόλτες του και όταν ερχόταν ο μικρός φρόντιζε να είναι σπίτι για να πάμε να τον πάρουμε μαζί. Γενικά ο αδερφός μου έχει φοβερή αδυναμία στον Αλέξανδρο. Αλλά και ο Αλέξανδρος, ό,τι πει ο Παντελής είναι γι αυτόν η Βίβλος. Το καλοκαίρι διαβάζανε μαζί ένα βιβλίο για τους Σπαρτιάτες και είχε γυρίσει στους φίλους του στο Λονδίνο και τους τα έλεγε όλα με φοβερή λαχτάρα και περηφάνια! Ο αδερφός μου φροντίζει και περνά χρόνο με τον Αλέξανδρο οι δυό τους. Από μικρός το έκανε. Αυτό που για άλλους φαντάζει πολύ βαρετό εκείνος το κάνει με φοβερή λαχτάρα.
IMG_8574IMG_8581
Σε αυτό το ταξίδι του είχαμε κλείσει εισητήρια για να πάμε να δούμε τον κόσμο του Άγιου Βασίλη σε ένα τοπικό garden centre. Έτσι ξεκίνησαν τα εορταστικά δρώμενα. Ήταν πολύ οργανωμένα. Είχαμε σιγκεκριμένη ώρα που έπρεπε να πάμε. Φτιάξανε τα μικρά φαγητό για τους ταράνδους (που ήταν από έξω!) με την γυναίκα του Άγιου Βασίλη, ένα διακοσμητικό μαζί με τους καλικάτζαρους και τελικά μπήκανε στο δωμάτιου του Santa. Στο δωμάτιο είχαν βάλει μαξιλάρες πολλές και είχε ένα μαγικό τζάκι. Όταν κλείναμε τα εισητήρια στο ίντερνετ μας ρωτήσανε πόσο χρονών είναι ο Αλέξανδρος και είχες επιλογή για ένα από τα τρία διαθέσιμα δώρα. Το πιο ωραίο όμως ήταν που ο Santa αφού μιλούσε με το κάθε παιδάκι ξεχωριστά (και θυμόταν και το όνομά του!) έβαζε το γκρουπάκι και χτυπούσαν παλαμάκια και το δώρο κατέβαινε από την καμινάδα μόνο του.
Greenwich Xmas lantern parade

Η επόμενη εορταστική στιγμή ήταν όταν πήγαμε να δούμε που ανάψανε τα φώτα στο Greenwich. Το διαφημίζουν πολύ κάθε χρόνο. Περίμενα πολύ ωραία πράγματα. Η πραγματικότητα δεν με ενθουσίασε ιδιαίτερα. Είχαν φτιάξει, βέβαια πολύ ωραία χειροποίητα φαναράκια, όλα ομοιόμορφα μπλε με φωτάκια μπαταρίας μέσα. Είχαν καλέσει και διάφορους παρακμιακούς διάσημους καθώς και τον δήμαρχο και φυσικά τον άγιο Βασίλη ο οποίος άργησε να εμφανιστεί. Τέλος πάντων, δεν ξέρω αν άξιζε που σηκωθήκαμε καθημερινή να πάμε.
Xmas fair

Η εορταστική διάθεση συνεχίστηκε με το Xmas fair του σχολείου. Κάθε Χριστούγεννα ο σύλλογος γονέων οργανώνει bbq, φαγητό, πώληση ειδών, παιχνίδια και δραστηριότητες για παιδιά. Όλα είναι από μικροεταιρίες που έχουν διάφοροι γονείς ή απλά από γονείς που βοηθάνε εθελοντικά για να μαζέψει χρήματα ο σύλλογος. Το ποσό που μαζεύεται αποφασίζει ο σύλλογος πού θα το διαθέσει. Το περσινό ποσό πήγε για τη δημιουργία μποστανιού στην αυλή του σχολείου. Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο. Και φέτος καταφέραμε για πρώτη φορά να ανοίξουμε το after school club κηπουρικής για τα παιδιά. Έτσι μία φορά την εβδομάδα μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή και βοηθήσεις στο σκάλισμα, κλάδεμα και γενικά την περιποίηση του κήπου. Στη φωτογραφία, ο Αλέξανδρος με τους φίλους του ζωγραφίζουν πήλινα Χριστουγεννιάτικα στολίδια.
School Xmas story
Η φωτογραφία από πάνω είναι από τη βραδιά παραμυθιού που κάνει το σχολείο του μικρού. Καλούνται όσα παιδάκια θέλουν να έρθουν ένα βράδυ με τις μπιτζάμες τους και τις κουβερτούλες τους. Εκεί, η διευθύντρια του σχολείου και κάποιοι δάσκαλοι τους διαβάζουν αγαπημένα τους Χριστουγεννιάτικα βιβλία. Είναι ωραίο γιατί όπως τα διαβάζουν λένε και γιατί είναι αγαπημένες τους οι ιστορίες. Έτσι μαθαίνεις και λίγο ακόμα από την προσωπική ζωή των δασκάλων και έρχονται τα παιδιά πιο κοντά. Γενικά, οι δάσκαλοι στο σχολείο του Αλέξανδρου έχουν πολύ όρεξη για την δουλειά τους και διοργανώνουν διάφορες δραστηριότητες σαν κι αυτήν όπου δεν είναι τις ώρες εργασίας τους και γι αυτό τους εκτιμώ πολύ.
Τέλος, κλείσαμε το σχολικό τρίμηνο με τις γιορτές του σχολείου. Στο σχολείο του μικρού οι γιορτές είναι λίγο διαφορετικές από ότι όταν μεγαλώναμε εμείς. Έχουν μια συνεργασία με μια τοπική σχολή χορού και σε κάθε γιορτή έρχονται και γράφουν τις χορογραφίες για τα παιδιά ανάλογα με την τάξη και το επίπεδο. Όλα τα τραγούδια είναι πολύ σύγχρονα και ατμοσφαιρικά. Πολλά λόγια δεν έχουν, όπως σε ένα κλάσσικό σχολικό σκετς, αλλά υπάρχει μια γενική ιστορία η οποία συνδέει τους χορευτές. Φέτος η τάξη του Αλέξανδρου ήταν ντυμένη με μαύρα κολάν, μαύρα μπλουζάκια και ένα μαντήλι ασημένιο στο χέρι. Ήταν ο έναστρος ουρανός το βράδυ των Χριστουγέννων. Ο Αλέξανδρος έχει συνηθίσει τόσο πολύ τα χορευτικά του σχολείου που δεν τον προβληματίζει το γεγονός ότι για να αγοράσουμε τα κολάν πρέπει να πάμε στα κοριτσίστικα. Αυτό μου αρέσει πολύ. Τους έχουν εμπνεύσει το καλλιτεχνικό στοιχείο.
Κάπως έτσι έκλεισε το σχολικό τρίμηνο και μπήκαμε στις Χριστουγεννιάτικες διακοπές!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s