Lοοney tales, ένας ερωτευμένος σκυλος

Πριν από αρκετές βδομάδες πετυχαίνω μια ελληνίδα γειτόνισσα. Δυστυχώς πέθανε ο πεθερός της και μάλιστα όσο ήταν στην Κύπρο για δουλειά και έτρεχε να κανονίσει εισητήρια, σχολεία, μεταφορές… αυτό είναι με εμάς της ξενιτιάς. Στα ζόρια όλα είναι ακόμα πιο δύσκολα. Έχει λέει και το σκυλί που δεν το δέχεται κανένα ξενοδοχείο τελευταία στιγμή και με παρακάλεσε να της το κρατήσω. Έχω τώρα πολλούς μήνες που προσπαθώ να πείσω τον Φιλ να πάρουμε σκυλάκι. Εκείνος θέλει γάτα, εγώ σκύλο, τελικά τίποτα δεν προχώρησε. Συμφώνησα, λοιπόν με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό που μάλλον δεν τέριαζε στην περίσταση.

Κι έτσι ήρθε ο Λούνι, ένα Τζακ Ράσελ 2 ετών στο σπίτι μας. Πήγα και έφερα όλα τα πράγματά του από το σπίτι του. Οι πρώτες μέρες ήταν αναγνωριστικές για όλους μας! Καταρχάς, την πρώτη μέρα που τον άφησα στον κήπο είδα 2 γάτες να πηδάνε με ένα τσιριχτό στους κοντινότερους φράχτες! Δεν περιμένανε τον Λούνι και το έχουν κάνει λίγο τσιφλίκι τους στον κήπο μας. Αυτό το μικρό, ήταν όλο ενέργεια! Και επειδή τα αφεντικά του λείπουν όλη μέρα από το σπίτι, τρελάθηκε στο δικό μας σπίτι που δουλεύω εδώ. Στην αρχή, και επειδή δεν ήξερα πόση ώρα βόλτα έπρεπε να πάει, τον πήγαινα 2-3 φορές παρόλο που έχω το πόδι μου αυτό τον καιρό (3η φορά στραμπούλιγμα στο ίδιο σημείο). Με έβγαλε νοκ άουτ ο μικρός! Λέω μέχρι να κουραστεί. Μάλλον αυτό δεν συμβαίνει με τα Τζακ Ράσελ όμως… Το λοιπόν, το σκυλί με έβλεπε όλη την ώρα, ερχόταν μαζί μου σε διάφορα γιατί τον λυπόμουν, και ήθελα και παρέα, η αλήθεια να λέγεται. Πλάκα είχε. Αυτό βέβαια μέχρι που ερχόταν ο Φιλ στο σπίτι τα βράδια. Το τί γρίλισμα και γαύγισμα του έριχνε! Δεν μου έχει ξανατύχει αυτό! Το πρώτο βράδυ τα χρειαστήκαμε. Τα επόμενα βράδια, και ενώ μέχρι να έρθει ο Φιλ ήταν στον καναπέ δίπλα μου, με το που άκουγε το κλειδί στην πόρτα ερχόταν και καθόταν πάνω μου και κοίταζε τον Φιλ. Όταν δε με φιλούσε γινόταν το έλα να δεις! Ένα βράδυ κάτι κάναμε και με τον Αλέξανδρο και το σκυλί νόμιζε πως έπρεπε να με προστατεύσει και άρχισε να του τραβάει τη μπιτζάμα με τα δόντια του! Τα χρειάστηκε και ο Αλέξανδρος.
Σε γενικές γραμμές, και με αυτή την εξαίρεση, ο Αλέξανδρος πέρασε πολύ ωραία. Τον πήγαινε βόλτες όταν δεν ήταν σχολείο και επιτέλους εγκατέλλειπε το wii και το ipad! Κι εμένα μου άρεσε, αλλά αυτή την παράνοια και συνεχή έλεγχο δεν την είχα υπολογίσει η αλήθεια είναι!
Αισθάνθηκα σαν να είχε μετακομίσει ένας παρανοικός πρώην γκόμενός μου στο σπίτι μας! Επίσης, συνειδητοποίησα πως όσο μεγάλο κήπο και να έχουμε, στο σπίτι θα το είχα το σκυλί και μάλλον δεν έχουμε πολύ χώρο για να βολευτούμε…και μάλλον αγαπάμε τα πράγματά μας (χαλιά μας) πολύ περισσότερο από όσο νόμιζα! Ω Θεέ μου, έχω αρχίσει να γίνομαι ρηχή?!
Όταν τον παρέδωσα λέω, μπα δεν θέλω σκυλί μάλλον. Μου έκανε και πλάκα ο Φιλ ότι πρέπει να δώσει πίσω το Χριστουγεννιάτικο δώρο που μου είχε έκπληξη και του έλεγα μην τολμήσει. Τώρα όμως που έχουν περάσει μερικές μέρες έχω αρχίσει να τον αναπολώ… σκέφτομαι τί αστείος που ήταν ανά φάσεις, ιδιαίτερα όταν τον μάλλωνα που έκανε τον βλάκα… για να δούμε τί θα μας επιφυλάσει η καινούρια χρονιά…

6 thoughts on “Lοοney tales, ένας ερωτευμένος σκυλος

  1. Ναι, καλέ έρωτα τρελό! Αχ δεν ξέρω…. είμαι πολύ μπερδεμένη για το αν θέλουμε… ίσως πιο μετά στη ζωή; εσείς έχετε; Τί ωραίες φωτογραφίες στο μπλόγκ σου… Φαίνεσαι ενδιαφέρον άνθρωπος.

 1. Λοιπόν αυτό το είχε πάθει ο μπαμπάς μου με ένα σκυλί. Το σκυλί ήταν ράτσας, αλλά ήταν κακοποιημένο και κάπως άρρωστο. Οι εξαιρετικοί ιδιοκτήτες του θα το πήγαιναν για ευθανασία και έτσι η μαμά μου αποφάσισε να το φέρει σπίτι. Το σκυλί αγάπησε τον πατέρα μου και δεν έφευγε από κοντά του καθόλου! Κοιμόταν στα πόδια του και αν τόλμαγες να πας να τον ξυπνήσεις γινόταν χαμός! Είχε μάθει το ωράριό του, το πρόγραμμά του και τον είχε πάντα από κοντά. Στους άλλους μπορεί να έκοβε και καμιά δαγκωνιά αν κάτι δε του πήγαινε καλά.
  Δε νομίζω όμως πως είναι όλα τα σκυλιά έτσι. Σίγουρα αναγνωρίζουν ένα αφεντικό μόνο, όσο και αν αγαπάνε όλη την οικογένεια, αλλά δεν είναι τόσο κτητικά. Έχουν περάσει διάφορα σκυλιά από την ιδιοκτησία μας, κανένα άλλο δεν ήταν έτσι. Αυτό λοιπόν θα έλεγα να μην είναι μέσα σε αυτά που σκέφτεσαι. Από την άλλη ένας σκύλος μέσα στο σπίτι είναι τεράστια ευθύνη και δουλειά. Θα πρέπει να το μάθεις να πηγαίνει έξω για την ανάγκη του, έχεις την υποχρέωση να το βγάζεις βόλτα 2 φορές την ημέρα βρέξει χιονίσει, θέλει το φαγητό του, το γιατρό του, την προσοχή σου. Θέλει να κάνεις dogproof όλα σου τα πράγματα! Είναι και χαρά φυσικά, είναι παρέα, είναι και προστασία. Αλλά πρέπει να ξέρεις τις ευθύνες και να είσαι προετοιμασμένος.
  Εμείς που τα έχουμε έξω τα σκυλιά έχουμε λιγότερη δουλειά. Και πάλι έχουν ευθύνη, υποχρεώσεις κλπ, αλλά είναι λίγο πιο ήρεμα τα πράγματα.
  Όπως και να έχει, είμαι σίγουρη πως η απόφαση που θα πάρετε θα είναι μετά από σκέψη, γνωρίζοντας τα πάντα. Και κάτι μου λέει πως θα είναι υπέρ της απόκτησης σκύλου εντέλει 🙂

  1. Μπα, έξω εδώ δεν τα αφήνουμε. Έχει πολύ κρύο και βροχή συνεχόμενη το χειμώνα, ο οποίος χειμώνας δεν σταματά νωρίς. Δεν θα το άντεχα να ξέρω ότι βρέχεται… για να μην αναφέρω τις αλεπούδες. Θα δείξει… 🙂

   1. Χμμ δε το έλεγα για να το κάνετε εσείς, το είπα έτσι πληροφοριακά, γιατί έχουμε 2 σκυλιά και έναν γάτο, αλλά η δουλειά δεν είναι τόση πολλή. Αν τα είχαμε όλα μέσα θα τα είχα φτύσει νομίζω! Δεν ξέρω καν αν έχετε εκεί αρκετό χώρο για να τα έχετε έξω ή αν θα επιτρεπόταν…
    Θα δείξει σίγουρα! Εύχομαι ό,τι και αν γίνει να είσαστε όλοι ευχαριστημένοι με αυτό. Θα περιμένω να δω εξελίξεις 🙂

   2. Κήπο έχουμε πολύ μεγάλο, σπίτι έχουμε μικρό. Το θέμα είναι το κρύο. Θα ξεπαγιάσουν… και μπορεί να σου έρθει και ο σύλλογος προστασίας ζωντανών αν ενημερώσουν οι γείτονες ότι το αφήνω έξω. Το έχω αφήσει προς το παρόν. Του χρόνου θα δούμε…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s