Το πάρτυ των 7!

Ήρθαν και φέτος τα γεννέθλια του Αλέξανδρου. Τόση χαρά μας έχει φέρει αυτό το παιδί που στα γεννέθλιά του είναι τεράστια η ενέργειά μας για να κάνουμε διάφορα.
Φέτος, ήταν η πρώτη φορά που ο μικρός είχε πολύ ξεκάθαρες επιθυμίες. Ήθελε ένα πάρτυ ντίσκο, να μαζευτούν όλα τα παιδιά και να χορέψουν. Στην αρχή λέμε θα νοικιάσουμε τον εξοπλισμό και θα τους βάλουμε εμείς μουσική. Όμως τελικά, το κόστος ενοικίασης έβγαινε το ίδιο με τον καλούσαμε μία από αυτές τις εταιρίες που κανονίζουν την διασκέδαση για παιδιά.
Έκλεισα μία αίθουσα (εδώ σχεδόν όλες οι εκκλησίες νοικιάζουν χώρους για τέτοιες εκδηλώσεις) έκλεισα και την εταιρία και γενικά όλα μου φανήκαν πάρα πολύ εύκολα. Δεν ξέρω αν είναι επειδή το έχουμε κάνει αρκετές φορές πια, αλλά η όλη διοργάνωση μου φάνηκε παιχνιδάκι. Το ωραίο με το φετινό πάρτυ ήταν ότι μπορούσαμε να καλέσουμε όσους θέλαμε γιατί πέρισυ είχαμε περιορισμό στον αριθμό από τον παιδότοπο. Όταν πήγαμε να πάρουμε πιατάκια για το πάρτυ είδε τα minion με όλα τα αξεσουάρ (καπελάκια, χαρτοπετσέτες κα) ο μικρός και τρελάθηκε, κι έτσι κάναμε ένα μίνιον-ντίσκο πάρτυ!

Alexandros 7th birthday 01 copy

Οι προσκλήσεις φύγανε, όλοι οι φίλοι του τρελαθήκανε! Με πιάνανε άσχετες ώρες και με ρωτάγανε τί θα έχει το πάρτυ και τί να φορέσουν και άλλα τέτοια. Είχαμε δε το πρώτο πάρτυ που ο Αλέξανδρος κάλεσε κορίτσια. Μέχρι τώρα ούτε να το συζητήσει για τις συμμαθήτριές του. Είχαμε ένα δυό κοριτσάκια αδερφούλες φίλων του, αλλά ποτέ δικές του φίλες. Τα δε κοριτσάκια στην τάξη του είναι μόνο 8-9 εκ των οποίων 2-3 μουσουλμανάκια που δεν κάνουν πάρτυ οπότε δεν έχουν και πολλά γεννέθλια να πάνε. Έγινε χαμός! Οι δε γονείς, μου το λέγανε συνέχεια πόσο χαρήκανε.

Το πάρτυ του έγινε μία βδομάδα πιο νωρίς από τα γεννέθλιά του, αφού έχουμε τις διακοπές του half term εμείς εδώ και όλοι φεύγουν για παππούδες/γιαγιάδες/εξοχικά/διακοπές. Ο κύριος που ήρθε και έκανε τη διασκέδαση είχε πάρα πολύ ενέργεια, ήταν πάρα πολύ χαρούμενος τόσο κατά τη διάρκεια του πάρτυ όσο και πολύ πριν όσο τα ετοίμαζε. Αυτό δε που μου έκανε εντύπωση είναι πως ήρθε οργανωμένος και δεν μας ρώτησε καν πού είναι η μπρίζα, αλλά και μετά, φεύγοντας είχε καθαρίσει και τα πατώματα γιατί είχε ρίξει αφρούς όταν χορεύανε τα μικρά.

IMG_8424 copy IMG_8484

Ο Αλέξανδρος πέρασε υπέροχα! Πρώτη φορά τον βλέπω χαρούμενο, αλλά όχι παλαβό. Βλέπω ξαφνικά μια κάποια ωριμότητα να τον έχει αγγίξει. Αλλά αυτό είναι ένα άλλο ποστ.
IMG_8472

Έπαιξε, έτρεξε, χάρηκε πάρα πολύ, γύρισε σπίτι με ένα σωρό δώρα και πολύ αγάπη.

Φέτος την τούρτα την διάλεξε ο ίδιος. Του έδειξα πάρα πολλές από το pinterest, άλλες minion, άλλες disco, δεν ήθελε. Ήθελε κάτι απλό. Έτσι έφτιαξα την σοκολατένια τούρτα/brownie που έχουμε φτιάξει πάρα πολλές φορές με επικάλυψη γκανάς και χρώματα από πάνω.
Ένα πράγμα που δεν με ενθουσιάζει καθόλου στα πάρτυ είναι τα σακουλάκια που δίνουν στο τέλος με ένα σωρό μικροπραγματάκια και ζαχαρωτά. Κάθε χρόνο τα φτιάχνω, βέβαια, αλλά, έχοντας πλημμυρίσει ήδη το σπίτι μας με κάθε λογής αεροπλανάκι/γόμα/λαστιχένιο ανθρωπάκι και άλλα πάρα πολλά, δεν μπορώ να καταλάβω τί σκοπό έχουν πέρα από την στιγμιαία χαρά των παιδιών όταν τα παίρνουν. Έλα όμως που για αυτά αυτή η στιγμή είναι όσο σημαντική όσο ολόκληρο το πάρτυ! Σαν να ψάχνουν τη ζαχαρένια δόση τους στην έξοδο. Τέλος πάντων, φέτος με τόσα πολλά παιδάκια το άθλημα μου έβγαινε πάρα πολύ ακριβό κι έτσι σκέφτηκα κάποιες πιο οικονομικές εναλλακτικές  για το σακουλάκι. Πήρα ένα μπρελόκ ντισκομπάλα για όλα γιατί έχουν μανία με τα μπρελόκ που τα κρεμάνε στην τσάντα του σχολείου και γλυκάκια και μετά τύπωσα κάποια πράγματα από το ίντερνετ. Το πρώτο που τύπωσα ήταν αστεία από το ίντερνετ για την ηλικία τους. Είναι στην ηλικία τώρα που έχουν αρχίσει να μεταφέρουν αστεία από το σχολείο και έχουν πολύ πλάκα. Αγαπημένο του γιού μου είναι αυτό με τα λουκάνικα (ήταν δύο λουκάνικα σε ένα τηγάνι και λέει το ένα στο άλλο “πολύ ζέστη εδώ μέσα” και λέει το άλλο “δεν ήξερα ότι μιλάνε τα λουκάνικα”). Μας το λέει συνέχεια και παράλληλα γελάει μόνος του. Σας παραθέτω τα αστεία μήπως τα χρειαστείτε κι εσείς: Knock
Επίσης τύπωσα το μίνι λεξικό των μίνιον που το βρήκα εδώ.
Και του χρόνου! Να σαι καλά μικρούλη μου!

7 thoughts on “Το πάρτυ των 7!

  1. Να τον χαίρεσαι! Σούπερ ιδέα το ντίσκο πάρτυ και πόσο μάλλον το ΜΙΝΙΟΝ ντισκο πάρτυ!!! Ακούγεται σούπερ διασκεδαστικό!
    Κι εγώ έχω αυτή την εβδομάδα να ετοιμάσω πάρτυ… Πλέον ο δικός μου έχει μεγαλώσει και δε θέλει τόση προετοιμασία, θέλει “απλώς” την τούρτα (που θα μου πάρει 3 μέρες) και σνακ και φαγητά για 7 μαντράχαλους…. Κάτι μου λέει πως αυτό και μόνο θα μου κοστίσει όσο εσένα το πάρτυ χαχααχχαχαχαχα

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s