Ήρθες και μας μάγεψες πάλι

image

Τα καλοκαίρια στο Λονδίνο είναι υπέροχα. Ένας μικρός παράδεισος. Το ξέρω ότι δεν με πιστεύεις εσύ τώρα που με διαβάζεις. Όμως είναι αλήθεια.

Η μέρα εδώ είναι τεράστια και η νυχτα μικρή. Όλη η βροχή έχει αναθρεψει ένα καταπράσινο περιβάλλον. Ζωή. Όπου και να κοιτάξεις, ζωή. Τα πάρκα όλα γίνονται hot spot τόσο από πεταλούδες, μέλισσες, πουλιά και άλλα ζωντανά όσο και από ανθρώπους. Ποδήλατα που σφυρίζουν, σκουτερ, πικ νικ, ρακέτες, ποδόσφαιρο, ράγκμπυ και φυσικά τένις.

Δεν έχει ζέστη. Δεν έχει κρύο. Το καλοκαίρι στο Λονδίνο είναι μια ατελείωτη άνοιξη. Με τις σύντομες βροχουλες, τις συννεφιές αλλά και τον ήλιο να σε χαϊδεύει απλά χωρίς να σε καίει.

Όλα τα μουσικά φεστιβάλ, αυτά που ανέδειξαν τόσα ταλέντα, γίνονται το καλοκαίρι στα πάρκα. Δεν είναι τόσο για να παρακολουθήσεις τα αγαπημένα σου ονόματα όσο για να ακούσεις ζωντανή μουσική. Και έτσι είναι. Δεν υπαρχή πιο όμορφο πράγμα από μια βραδιά έξω με ζωντανή μουσική, εσύ και όλοι οι υπόλοιποι οκλαδών στο γρασίδι και στο χέρι ποτάκι.

Το καλοκαίρι στο Λονδίνο είναι απρόβλεπτο. Ίσως αν έρθεις για να πιάσεις αυτές τις στιγμές που σου περιγράφω να μην τις δεις. Ίσως σε κάνει λουτσα η βροχή, ίσως σε φανε τα πόδια σου στα μουσεία. Όμως, σε μας τους μόνιμους κατοίκους το Λονδίνο μας κλείνει το μάτι και μας παρασύρει στη μέθη του. Γεύση από Pimms και μηλίτης στο στόμα και μυρωδιές από μπάρμπεκιου. Και φορέματα φτηνά, καλοκαιρινά πανω από λεπτά κολάν σε κουβέρτες πικ νικ.
Καλό καλοκαίρι σε όλους!

One thought on “Ήρθες και μας μάγεψες πάλι

  1. Με τόσο ελκυστική περιγραφή του λονδρέζικου καλοκαιριού…ζήλεψα!!! Καλό καλοκαίρι!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s