Διακοσμώντας το παιδικό δωμάτιο

Τώρα που αποκτήσαμε το δικό μας σπίτι εννοείται πως έχουμε χίλια δυό σχέδια για το πώς θα το κάνουμε. Κάποια απαιτούν πολλά χρήματα και κάποια άλλα όχι και τόσα. Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε είχαμε κανονίσει να πάμε κάμπινγκ, αλλά ο καιρός ήταν χάλια και έτσι αποφασίσαμε να το ακυρώσουμε. Σκεφτήκαμε να εκμεταλευτούμε το τριήμερο φτιάχνοντας το δωμάτιο του Αλέξανδρου. Το καλό είναι ότι στα μεγάλα σχέδια που έχουμε το δωμάτιο αυτό θα αλλάξει πολύ και επομένως θα χρειαστεί να το ξαναφτιάξουμε. Αυτό έκανε την όλη διαδικασία πολύ πιο χαλαρή. Είμαστε δύο Αρχιτέκτονες σε αυτό το σπίτι και πολλές φορές κάποια πράγματα για το στύλ ή τη διακόσμηση δεν μπορούμε να τα αποφασίσουμε γιατί και οι δυό μας έχουμε τις δικές μας ιδέες και όραμα για τους χώρους. Όμως αυτή τη φορά, επειδή αυτό που φτιάξαμε είναι σχετικά παροδικό οι αποφάσεις παρθήκανε σχετικά ξεκούραστα.

To δωμάτιο του Αλέξανδρου είναι στη σοφίτα.Έχει πολύ ιδιόμορφο σχήμα και για διάφορους λόγους είναι ειδανικό για παιδί. Οι φίλοι του το έχουν ήδη λατρέψει. Ήταν όμως βαμένο αυτό το κρεμ το χρώμα που ο περισσότερος κόσμος βάζει στον τοίχο γιατί είναι η ασφαλής λύση.
Old Bedroom copy

Ξεκινήσαμε με σκίτσα που όμως περιποιήθηκε για τα καλά ο μικρός. Εκεί που νομίζαμε πως, επιτέλους, θα κάνουμε ό,τι θέλουμε, τσουπ! Άρχισε να μπαίνει ανάμεσά μας και να έχει και άποψη η οποία δεν ήταν καθόλου κακή μπορώ να πω…
20150503_103129 copy
Ξέραμε πως ήθελε να βάψει το δωμάτιό του μπλε και πράσινο, αλλά ήθελε και άλλα χρώματα μας είπε γιατί όλα του αρέσουν. Έτσι βγάλαμε εμείς οι μεγάλοι ένα πλάνο για το πώς θα τα βάλουμε. Και είχε και τζαζιές σε διάφορα σημεία με τεχνικές πολύπλοκες και ιστορίες που σε τρεις μέρες δεν θα προλαβαίναμε. Όμως ο μικρός επέμενε. Ήξερε ακριβώς πού ήθελε τα χρώματα να μπουν και είχε και τους λόγους του.
Τα χρώματα τα διαλέξαμε μαζί και πάλι καλά γιατί αν ήταν στο χέρι του θα αγόραζε ΚΑΙ μαύρο, δεν είμαι και σίγουρη για πού!
Κι έτσι πιάσαμε τα ρολλά! Και παράλληλα τα μαθήματα Ελληνικών! Μπορώ να πω πως η όλη διαδικασία ήταν άκρως θεραπευτική για μια οικογένεια που έχει μετακομίσει πάρα πολλές φορές. Ήταν η συνειδητοποίηση πως μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε στο δικό μας σπίτι!
20150503_125003 copy 20150503_155246 20150503_160514 copy 20150503_162709

Όταν στεγνώσανε τα χρώματα ήταν πραγματικά υπέροχα! Ο μικρός είχε ενθουσιαστεί!
20150504_112227 20150504_112236
Αργά το βράδυ βάλαμε και τα καινούρια στόρια που μπλοκάρουν το φως απόλυτα. Είναι ένα από τα θέματα σε εμάς στην Αγγλία γιατί μπορεί να μην έχουμε τις θερμοκρασίες της Μεσογείου, αλλά τα ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά πρωινά έχουμε φως πάρα πολύ νωρίς και μέχρι αργά. Παρόλο που ο Αλέξανδρος τώρα πια έχει επίγνωση της ώρας, ξυπνάει πολύ νωρίς και μετά δεν μπορεί να ξανακοιμηθεί.
20150504_213930

Έχουμε ακόμα διάφορα μέχρι να τελειώσει, έπιπλα και φυσικά διακοσμητικά να βάλουμε, αλλά το πιο δύσκολο κομμάτι έγινε και είμαστε όλοι γεμάτοι από χαρά!

7 thoughts on “Διακοσμώντας το παιδικό δωμάτιο

  1. Ιδανικό παιδικό δωμάτιο, μου αρέσουν πάρα-πάρα πολύ τα ζωηρά και ευχάριστα χρώματα που χρησιμοποιήσατε! Εύχομαι ο μικρός να χαρεί όσο περισσότερο γίνεται το ανανεωμένο του δωμάτιο!

  2. εξαιρετικόοο! και τι ωραία που το κάνατε μόνοι σας και το διασκεδάσατε!… με υγεία, να το χαρείτε!! (μπορείτε να με υιοθετήσετε;; :-Ρ)

  3. Τι όμορφα χρώματα κ πόσο πολύ δένουν οι κουρτίνες. …. Απλά τέλειος χώρος για διάβασμα κ παιχνίδι…😊

  4. maresei poly! megeia!! To blue stimulating, to prasino xalarwtiko. Teleio apotelesma! Kai gia fws, ti exete ekei panw; XX

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s