Πάσχα 2015, Λονδίνο

Το φετινό Πάσχα αποφασίσαμε να το περάσουμε Λονδίνο. Είναι ελάχιστα τα χρόνια που δεν έχουμε κάνει Πάσχα Ελλάδα. Όσες φορές έχουμε μείνει εδώ ήταν πάντα λιγάκι υποτονικά. Στην εκκλησία συνήθως δεν μπορείς να μπεις μέσα για να καταλάβεις Ανάσταση, συνήθως την επομένη είναι εργάσιμη και γενικά δεν γίνονται γλέντια από φίλους ή γνωστούς εδώ με την Ελληνική έννοια. Συνήθως, λοιπόν, θα κάνουμε ένα απλό μπαρμπεκιου με δυό – τρία άτομα και αυτό ήταν. Φέτος που αγοράσαμε και το σπίτι, θέλαμε πολύ να κάνουμε μία μεγαλύτερη σιγκέντρωση στον κήπο μας. Λίγο για το αποθυμένο των προηγούμενων Πάσχα στο Λονδίνο και λίγο για το καλό γιατί ήταν το πρώτο Πάσχα στο δικό μας, επιτέλους, σπίτι, θέλαμε να ανοιχτούμε.

Η μεγαλύτερη περιπέτεια ήταν να βρούμε ψησταριά! Εδώ δεν ψήνουν ολόκληρα ζώς σε σπίτια εκτός αν έχεις κάποιο γάμο ή βάφτιση όπου και μπορείς να νοικιάζεις τον εξοπλισμό. Τώρα για να αγοράσεις μία απλή ψησταριά, έφαγα όλο τον τόπο και πιο οικονομική από £350 δεν βρήκα. Τελικά, ένας γνωστός φίλου, Έλληνας μας δάνεισε την δικιά του μιας και δεν θα ψήνανε φέτος. Είμασταν πολύ τυχεροί. Το συμπέρασμα, βέβαια, είναι ότι μάλλον θα πάω να φέρω από Ελλάδα μία ψησταριά κάποια στιγμή να υπάρχει.

Ο καιρός, παραδόξως για Λονδίνο, ήταν το μόνο σίγουρο φέτος! Ηλιοφάνεια και 17-18 βαθμούς, το είχανε προβλέψει αρκετά νωρίς και είχαμε μεγάλη χαρά! Φτιάξαμε τον κήπο, είχαμε και τέντες για την περίπτωση βροχής (έσω έτοιμος!) που τελικά απλά μας δημιούργησαν ωραίο περιβάλλον.

Τον κήπο δεν τον έχουμε ζήσει καλοκαίρι ακόμα οπότε ήταν όλα λίγο πειραματικά. Αλλάξαμε τη θέση του αρνιού αρκετές φορές, τη θέση των τεντών επίσης και των τραπεζιών. Είναι αλλιώς όταν έχεις ζήσει τον χώρο αρκετά ώστε να ξέρεις ποιές είναι οι γλυκιές μεριές του.

Επίσης, με έπιασε να οργανώσω διάφορα για τα παιδιά. Σκόρπισα όσο πιο πολλά σοκολατένια αυγουλάκια μπορούσα στον κήπο και κάποια άλλα πλαστικά που μέσα είχαν καραμελίτσες. Είχα πάρει και καλαθάκια για να τα διακοσμήσουν τα μικρά και να τα χρησιμοποιήσουν, είχα οργανώσει και κρυμένο θησαυρό, είχα πάρει και μπαλόνια με ήλιο. Γενικά, το συμπέρασμα ήταν ότι τα κρυμμένα σοκολατένια αυγουλάκια ήταν υπέρ αρκετά και κατά τα άλλα τα μικρά απλά απασχολήθηκαν μόνα τους μια χαρά.

Το χαρήκαμε πάρα πολύ. Όλη τη μεγάλη βδομάδα είμασταν κάπου ενδιάμεσα σε εκκλησία, ψησίματα, φουρνίσματα και φυσικά βόλτες γιατί είχαν έρθει και οι γονείς μου από Ελλάδα και γυρίσαμε όσο μας έπαιρνε. Οι γονείς μου χαιρόντουσαν να ασχολούνται με το σπίτι και με την όλη προετοιμασία. Έχουν ζήσει από κοντά όλες μας τις μετακομίσεις κι έτσι αυτή τη φορά χαίρονται που βρήκαμε μια φωλιά με όλες τις προοπτικές ώστε να ριζώσουμε.

Περάσαμε πάρα πολύ όμορφα! Ήταν από αυτές τις μέρες που έχεις οραματιστεί κάπως και τελικά σου βγαίνει ακόμα πιο ωραία στην πραγματικότητα! Όπου και να γυρνούσα έβλεπα φίλους να γελάνε και να περνάνε καλά και όλα αυτά στο σπίτι μου, στην δική μας φωλιά. Τί άλλο να ζητήσει κανείς;! Αισθάνθηκα αγκαλιασμένη τόσο από εκείνους που ήρθαν και ακόμα περισσότερο από εκείνους που ήρθαν με φοβερή όρεξη και ενέργεια να μας βοηθήσουν στο στήσιμο, τα κάρβουνα και κυρίως να μοιραστούν μαζί μας τη χαρά της ετοιμασίας.

Για μένα η βαθιά μου ικανοποίηση ήταν το βράδυ όταν πήγα τον μικρό για ύπνο ο διάλογος με τον Αλέξανδρο όπου μου είπε ” mummy, I wish I had a machine and I could turn back time… I would go back to this morning and do it all over again….ten times!”

Χρόνια Πολλά σε Όλους!
Χριστός Ανέστη!

11150420_10155394851890392_5505758028116488701_n

2 thoughts on “Πάσχα 2015, Λονδίνο

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s