Η επίσκεψη της Μάριον

Της λέγαμε πάρα πολύ καιρό να κατέβει Λονδίνο να την δούμε. Η αλήθεια είναι ότι έχω αδυναμία στην θεία του άντρα μου. Έχει γεννέθλια δύο μέρες πριν από εμένα και ταιριάζουμε πολύ στον τρόπο σκέψεις και στο πώς βλέπουμε την ζωή. Μια φορά που μιλάγαμε για πολύ ώρα πάλι γυρνάει ξαφνικά και μου λέει ότι κάποια πράγματα που μου έχει πει εμένα δεν τα έχει πει ούτε στον γιό της ούτε στους πιο δικούς της ανθρώπους. Την πιστεύω. Πέρα από το γεγονός ότι εγώ σαν άνθρωπος, είναι στην φύση μου να αφουγκράζομαι τους ανθρώπους, είναι κι εκείνη ακριβώς το ίδιο. Όταν, λοιπόν, ένας άνθρωπος που αφουργράζεται γνωρίζει άλλον έναν, τότε γίνονται οι ατελείωτες κουβέντες, αναλύσεις, συζητήσεις. Είναι δεκαετίες μεγαλύτερή μου και πολλές φορές μου μιλά για μία εποχή που δεν έχω δει ούτε σε ταινίες, όμως την θαυμάζω για τις αποφάσεις που έχει πάρει, και κατά βάση γιατί ξέρει να περνάει καλά! Κάθε φορά που κάνει πάρτυ η οικογένεια του άντρα μου με την αναφορά του ονόματός της όλοι ξεσηκώνονται. Είναι εκείνη που θα φέρει την σαμπάνια και θα φωνάξει “let the party begin!” Την είδα να γιορτάζει τον γάμο του γιού της με την περισσότερη αριστοκρατία και εκλεπτισμό από οποιονδήποτε άλλο γάμο που έχω βρεθεί καλεσμένη! Τα γούστα ακριβά, αλλά ποτέ μα ποτέ δήθεν ή σνομπ! Η αγάπη της είναι το άλογό της. Όταν πέθανε η μητέρα της της άφησε κάποια χρήματα και αγόρασε τον Sonny. Eικοσιδύο χρόνια μετά είναι ακόμα η απόλυτη αφοσίωσή της και ο λόγος που μας επισκέπτεται σπάνια. Πρωί, μεσημέρι και βράδυ πηγαίνει στους στάβλους. Όταν τελειώσει με την φροντίδα του, τη βόλτα του και την περιποίησή του κάθεται και τον κοιτάζει με τις ώρες. Είναι ο έρωτας της ζωής της όπως έχει πει.

Όταν, επιτέλους, το πήρε απόφαση και κατέβηκε να μας δει ξέραμε ότι θα περάσουμε τέλεια. Και όταν κάνεις παρέα με τόσο αισιόδοξους ανθρώπους μόνο τυχερά σου συμβαίνουν. Έτσι στην βόλτα μας στο κέντρο πετύχαμε την Χριστουγεννιάτικη αγορά του Monocle. Είναι ένα από τα πολύ καλά κρυμμένα διαμαντάκια του Λονδίνου. Η ατμόσφαιρα ήταν υπέροχη, αληθινή και άκρως Χριστουγεννιάτικη!

Η πιο ωραία στιγμή ήταν που ανακαλύψαμε ότι είχαν φέρει αληθινούς τάρανδους! Δεν ήταν ούτε “στολισμένοι” με χαζά πλαστικά στολίδια ούτε είχαν επιγραφές πάνω τους. Οι κοπέλες που τα φρόντιζαν ήταν εκεί για να μας μιλήσουν για τους τάρανδους σαν ζωντανά. Ξέρατε ότι οι τάρανδοι ρίχνουν τα κέρατά τους κάθε χρόνο? Τα καινούρια κέρατα ξαναγενιούνται και μεγαλώνουν στο απίστευτα γρήγορο χρονικό διάστημα των 3-4 μηνών. Ένα είδος βελούδου καλύπτει το κόκαλο για να τα προστατεύει και πρώτα φεύγει εκείνο και μετά τα κέρατα. Είχανε και μερικά περσινά να μας δείξουν. Εγώ, που δεν τρελαίνομαι με τον χαζομύθο του Αγιοβασίλη αυτό το βρήκα πολύ πιο μαγικό και απίστευτο!
20141206_134946

Επόμενη στάση ήταν το Tower Bridge.

(both pictures via)
Το είχε πει ότι ήθελε να μας πάει εκεί η Μάριον, αλλά δεν το είχα βάλει και πολύ μέσα μου γιατί γενικά με το σόι του άντρα μου έχουμε γυρίσει και σε αρκετά μέρη που δεν έχω τρελαθεί ιδιαίτερα, επίσης, είχα στο μυαλό μου ότι θα ανέβουμε με τα σκαλιά και για αυτό δεν ανυπομονούσα ιδιαίτερα. Ήξερε όμως τί έκανε εκείνη. Διότι στη γέφυρα έχουν βάλει ασανσέρ! Η επίσκεψη, λοιπόν ήταν ξεκούραστη! Η θέα ήταν απίστευτη…

20141206_153538

20141206_154853
Και φυσικά το αποκορύφωμα ήταν το γιάλινο δάπεδο που είναι εγκαταστημένο. Έναν ίλιγγο τον παθαίνεις ακόμα κι αν δεν έχεις θέματα με το ύψος! Τελικά όμως, ξεπερνάς τα όριά σου και απολαμβάνεις το εγκεφαλικό παιχνίδι.
Σίγουρα το συνιστώ σε όσους έρχονται στην πόλη μας, έστω και για λίγες μέρες!
20141206_155914 copy

Περάσαμε υπέροχα και το Σαββατοκύριακο τελείωσε με υποσχέσεις ότι δεν θα αφήσει άλλα δύο χρόνια για να μας έρθει και με την πρόταση του Αλέξανδρου να φέρει τον Sonny μαζί της και ότι θα τον αφήσει να κοιμηθεί στον κήπο μας. Έχει γούστο…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s