Βενετία, ένα παραμυθένιο μέρος! (Μέρος 1ο)

Οι φετινές μας διακοπές είχαν αρκετό τουρισμό. Είμαστε και οι τρεις λάτρεις της ανακάλυψης, έχουμε εθιστεί με το να βλέπουμε καινούρια μέρη. Φέτος λοιπόν, και ενώ είχαμε πει πως θα έρθουμε απευθείας Ελλάδα, καταλήξαμε να κάνουμε πάλι country hopping ,μέχρι να προσγειωθούμε στα πάτρεια! Το περσινό μας country hopping μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.

Πρώτος σταθμός Βενετία! Το τί άποψη έχει ο καθένας μας για ένα μέρος είναι αποκλειστικά προσωπική. Εγώ ήθελα να ζήσω την πόλη του έρωτα, ενώ εκείνος ήθελε να επισκεφτεί την πόλη του James Bond! Τέλειος προορισμός δηλαδή!

James Bond Venice
Φωτογραφία από εδώ

 

Και όπως ο ίδιος ο James έτσι κι εμείς ΕΠΡΕΠΕ, σύμφωνα με τον άντρα μου να φτάσουμε στην πόλη από το αεροδρόμιο με πλοίο. Ελπίζω να ακούγεται στο μυαλό σας η κατάλληλη μουσική..

Venice map exploring

Εδώ περιμένοντας το πλοίο ο μπαμπάς James εξηγεί τί θα δούμε και πού θα μείνουμε.
Η Βενετία γεωγραφικά βρίσκεται ακριβώς στο ενδιάμσο από το Λονδίνο και την Αθήνα. Τα μικρά αυτά νησάκια που σχηματίζουν το κέντρο της πόλης είναι μοναδικά στον κόσμο. Όμως η Αρχιτεκτονική είναι αυτή που απογειώνει το μέρος! Είναι ένα από τα μέρη με το οποίο δεν γίνεται να μην ενθουσιαστείς! Είναι ο τέλειος προορισμός για ένα ξεχωριστό ταξίδι όπως ο μήνας του μέλιτος ή μία επαίτειος. Μας πήρε το καραβάκι, λοιπόν, και μας έφερε στο κέντρο της πόλης. Ο καιρός δεν ήταν και ο καλύτερος πράγμα που έκανε το καραβάκι να ανεβοκατεβαίνει με φόρα και τους άντρες μου να έχουν ενθουσιαστεί ακόμα περισσότερο! Μία καινούρια περιπέτεια ξεκινά!

Venice Map


Venice from a boat

Οι εικόνες σε βομβαρδίζουν. Τα κανάλια, οι γόνδολες, τα σπίτια, όλα κολλημένα σε μια άλλη εποχή χωρίς να έχουν την παραμικρή πρόθεση να προχωρήσουν σε οποιοδήποτε άλλο αιώνα.

Venice Gondoles
Φτάσαμε στην γέφυρα του Ριάλντο και εκεί περπατώντας στα στενάκια και τις γέφυρες άκουσα τον μικρό να λέει “mummy…is this for real?… this is …. like a fairytale!”

Venice 01

Venice candy poles

“Look mummy, there’s candy in the water!!
Ο λόγος για τα άσπρα και κόκκινα μπαστούνια που βρίσκονται εκεί για να αράξουν οι βάρκες. Στο μυαλό όμως του Αλέξανδρου είναι ζαχαρωτά!

Venice selfie

Μετά την απαραίτητη σέλφη, και αφού αφήσαμε τα πράγματα στο ξενοδοχίο είπαμε να καθίσουμε να φάμε. Και πήγαμε εμείς, οι αθώοι τουρίστες, να κάτσουμε σε ένα από τα γραφικά εστιατόρια δίπλα στην γεφυρα Ριάλτο. Λέμε δεν πειράζει ας είναι ακριβά/τουριστικά για ένα γεύμα αξίζει. Καθόμαστε, σε ένα τραπέζι που κοιτάζει το νερό. Βλέπουμε το μενού, έρχεται το γκαρσόνι. Λέμε μία πίτσα για τον μικρό… Α! να σας σταματήσω εδώ, λέει το γκαρσόν. Δεν κάθεστε στα τραπέζια που σερβίρουμε πίτσα. Τα τραπέζια ήταν σε δύο γραμμές παράλληλα η μία με την άλλη. Τίποτα απολύτως διαφορετικό μεταξύ τους. Λέμε δεν θα καταλάβαμε καλά. Ρωτάμε, αν είναι άλλο μαγαζί, όχι μας λένε και με πολύ αγενή τρόπο μας λέει ή θα μετακομίσουμε ή θα παραγγείλουμε κάτι άλλο. Κοιταζόμαστε.. λέμε δεν πειράζει θα παραγγείλουμε κάτι άλλο και παραγγέλνουμε δύο μακαρονάδες και μία σαλάτα. “Μόνο 25 ευρώ?!” μας λέει “αποκλείεται!” και εν ολίγοις μας έδιωξε! Δεν ξέρω πώς την έχουν δεί εκεί στην γέφυρα του Ριάλντο αλλά μάλλον περιμένουν τον James Bond και τις γυναίκες του! Εμείς οι κοινοί θνητοί δεν έχουμε θέση ανάμεσά τους! Να σημειώσω εδώ πως το μαγαζί δεν ήταν ιδιαίτερα κυριλέ. Μακαρονάδες και πίτσες πουλούσε. Ήταν μεγάλη απογοήτευση και σίγουρα μας ξενέρωσε πολύ! Τελικά πήγαμε σε ένα άλλο εστιατόριο στα στενάκια όπου φάγαμε και ηρεμήσαμε. Ομολογώ πως τις υπόλοιπες μέρες κάθε φορά που ήταν η ώρα του φαγητού είμασταν αρκετά σφιγμένοι για το πού θα καθίσουμε και ήταν ένα από τα θέματα που δεν χαρήκαμε ιδιαίτερα στην Βενετία με μοναδική εξαίρεση ένα πολύ ιδιαίτερο μαγαζάκι που μας συνέστησε η Αντζελίνα, μία φίλη που μένει λίγο πιο έξω από τη Βενετία.
Rialto Bridge restaurant

3 thoughts on “Βενετία, ένα παραμυθένιο μέρος! (Μέρος 1ο)

  1. Πήγα το 2000 και έπαθα πλάκα!!! Ρομαντική και έμοιαζε βγαλμένη από παλιά Ιταλική ταινία στα περισσότερα σημεία της!! Η θέα από το ξενοδοχείο μαγευτική και γενικά πρωτόγνωρες εικόνες από αυτές που είχα συνηθίσει. 🙂 Φιλιά!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s