Αναπαράσταση κονταρομαχιών στο παλάτι Eltham.

Είχαμε κλείσει τα εισητήρια πριν μερικές εβδομάδες με κάτι φίλους. Το περιμέναμε πώς και πώς και σε καμία περίπτωση δεν μας απογοήτευσε!

Το παλάτι του Eltham (Έλτχαμ) είναι στην περιοχή μας, μόλις 10′ με το αυτοκίνητο. Ανήκει στον οργανισμό English Heritage ο οποίος και το συντηρεί. Για να μπορέσουν να υλοποιήσουν τις όποιες εργασίες χρειάζεται το κάθε κτήριο πολλές φορές οργανώνουν ημερίδες. Κάθε χρόνο το παλάτι του Έλτχαμ στήνει ολόκληρο μεσαιωνικό χωριό στους κήπους του με πλούςιο πρόγραμμα Το ίδιο το παλάτι είναι υπέροχο! Για να φτάσεις στην κεντρική πύλη περνάς την τάφρο από την γεφυρούλα.

Η φωτογραφία από εδώ.

Στην είσοδο του παλατιού μας δώσανε το πρόγραμμα. Αυτό περιλάμβανε από τοξοβολία, μεσαιωνικά μουσικά όργανα και χορό, αναπαράσταση δικαστηρίου με την αγχώνη και το αποκορύφωμα για εμάς ήταν οι κονταρομαχίες!
timetable jousting Joker
Ο γελοτοποιός περπατούσε στο πλήθος και αστειευόταν με όλους.

Jousting
Ξεκινώ με την κονταρομαχία γιατί αυτή έκλεψε τις καρδιές μας. Στην είσοδο δίνανε σημαιάκια και μπορούσες να διαλέξεις ποιόν θέλεις να στηρίξεις. Οι αντίπαλοι ήταν τέσσερις αντιπροσωπεύοντας τις τέσσερεις μεριές της Αγγλίας: βόριοδυτικοί, οι βοριοανατολικοί, οι νότιοδυτικοί και οι νότιοανατολικοί. Το πλήθος είχε καθίσει στο χορτάρι και έχοντας αγοράσει σημαιάκια ήταν έτοιμοι να στηρίξουν τον καβαλάρη τους!

IMG_9405 IMG_9525
Ιππότες τρέξανε!

IMG_9527
Κοντάρια σπάσανε!

IMG_9529

Άλογα καλπάσανε!

Jousting01
Και στο τέλος κάθε αγώνα δίνανε τα χέρια μέσα από τις αστραφτερές τους πανοπλίες!

Jousting02

Εδώ οι κριτές του αγώνα.

Kids swrd fighting 03
Είχε πολύ πλάκα επίσης η μάχη των παιδιών. Τους είχαν δώσει σπαθιά από φελιζόλ και τα χωρίσανε σε δύο ομάδες. Είχε πλάκα γιατί τα πορώσανε, στους μεν λεγανε για την υπεράσπιση του βασιλιά και στους δε για το ότι πρέπει να καταλάβουν την βασιλεία. Αφού τα βάλανε να τσιρίξουν αρκετές φορές… τα αμολίσανε!

Kids swrd fighting 02
Εμείς οι γονείς είμασταν στο γκαζόν και χασκογελάγαμε. Στο τέλος τους είπαν να επιτεθούν όλα μαζί σε έναν από τους εθελοντές ο οποίος τις έφαγε κανονικά και παίζοντας φοβερό δράμα ξεψύχησε. Τα μικρά είχαν κατενθουσιαστεί!
Kids swrd fighting

Γύρω στους κήπους του παλατιού είχαν στηθεί πολλές σκηνές. Η κάθε μία σου έδειχνε και ένα διαφορετικό κομμάτι του μεσαίωνα. Εδώ το πώς χρησιμοποιούσαν το γιαλί.
medievil artifacts

Εδώ η κουζίνα.

medievil cooking

Το πλήθος των σκηνών αλλά και το μέγεθος (ήταν σχετικά μικρές) ήταν που έκανε την όλη διαδρομή στο χρόνο πραγματικά πολύ ξεκούραστη και ενδιαφέρουσα. Το παλάτι είναι χτισμένο σε ένα υπέροχο σημείο του Νοτιοανατολικού Λονδίνου όπου έχεις θέα όλο την πόλη. Βλέποντας τους γιάλινους πύργους στο παρασκήνιο ενός μεσαιωνικού χωριού ήταν που έδινε μια μαγική αίσθηση, σουρεαλιστική, σχεδόν παραμυθένια. Το παρελθόν με το παρόν να συνυπάρχουν για λίγες ώρες!
medievil Eltham Medievil games at Eltham
Εδώ μια οικογένεια παίζει επιτραπαίζια εποχής.

medievil games

Οι μουσικοί είχαν φέρει γκάιντες και μία κιθάρα εποχής (δεν γνωρίζω την σωστή της ορολογία, να με συμπαθάτε οι γνώστες). Ήταν πράγματι ευχάριστη μουσική και φάνηκε από τα πόσα πιτσιρίκια ξεκινήσανε τον χορό μπροστά μας.
medievil musicians medievil musicians02 medievil village 02 medievil village

Εδώ μπορούσες να δοκιμάσεις τα όπλα που χρησιμοποιούσαν στο μεσαίωνα.

medievil weapons
Τέλος είχαν φέρει και αετούς εκπαιδευμένους και μας κάνανε επίδειξη. Πραγματικά εντυπωσιακό το πως τόσο τρομακτικά πουλιά πετούσαν πάνω από τα κεφάλια μας και υπάκουαν!

Vulture

Περάσαμε υπέροχα. Ξεκουραστήκαμε κάτω από ένα μεγάλο δέντρο με πικ νικ, παρέα και τα παιδιά να παίζουν συνέχεια.

5 thoughts on “Αναπαράσταση κονταρομαχιών στο παλάτι Eltham.

    1. Στέλλα η Αγγλία είναι υπέροχη το καλοκαίρι! Δυστυχώς οι περισσότεροι έρχονται χειμώνα στα “σκούρα”. Περάσαμε πολύ ωραία όντως! 🙂 Κάνε τώρα μια βουτιά που είπαμε. χαχαχα

  1. Πραγματικά υπέροχο!! Πόσο θα ήθελα να’μουν εκεί κι εγώ μαζί σας! Ευχαριστούμε για το φωτορεπορτάζ. Είμαι σίγουρη πως όλα τα μικράκια θα’ταν ξετρελαμένα!! χαχαχα. Πολλά φιλιά από Μελβούρνη 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s