Σαν κορίτσι. Like a girl.

Έχω μία φίλη που έχει δυό παιδιά. Είναι πολύ αθλητική σαν οικογένεια. Την πρωτογνώρισα όταν είχε το ποδήλατο με το καρότσι μπροστά και πηγαινοέφερνε τα παιδιά της στον ίδιο παιδικό με τον Αλέξανδρο. Εκ τοτε, την έχω δεί να κάνει μαραθώνιο κολύμπησης, να τρέχει σε διάφορους αγώνες 10 χιλιομέτρων όπου και όποτε μπορεί και άλλα πολλά. Στα παιδιά της δίνει την ίδια αθλητική νότα καθημερινά. Την θαυμάζω. Σήμερα το πρωί έγραψε στο στάτους της στο φέησμπουκ ότι η κόρη της (6 χρονών) θα δεχτεί να φιλήσει (ναι, ξεκινάνε από μικρά αυτά, ας μην κάνουμε τα στραβά μάτια) όποιο αγόρι καταφέρει να την κερδίσει στο τρέξιμο, το κολύμπι και την ποδηλασία.

Δεν τίθεται θέμα ότι το γυναικείο κορμί είναι διαφορετικό από το ανδρικό. Πότε όμως αποφασίσαμε ότι μπορούμε να μιλάμε υποτιμητικά για τα κορίτσια; Εμείς οι αγορομάνες να τα βλέπουμε αυτά και καλό είναι να επενδύσουμε λίγο χρόνο ώστε να μιλήσουμε στα παιδιά μας. Γιατί στην τελική από τη δική μας ματιά θα δουν τα αγόρια μας τις κοπέλες γύρω τους.

Καλημέρα και καλό μήνα!

One thought on “Σαν κορίτσι. Like a girl.

  1. Οι μητέρες, επειδή καλώς ή κακώς περνούν περισσότερο χρόνο με τα παιδιά και τους εφήβους, κι οφείλουν να τα διαπαιδαγωγούν σωστά. Ήδη η ηγεμονική πατριαρχία μέσω της εκπαίδευσης και των ΜΜΕ μας έχουν στερήσει πολλά και είναι δύσκολο να αντιστρέψουμε πολλά στερεότυπα. Πάντα επίκαιρη η ανάρτησή σου! Ας προβληματιστούμε λοιπόν.. Χαιρετισμούς από τη μακρινή Αυστραλία

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s