Day Out: Η πόλη Hastings Town και η περιπέτεια με το τραίνο!

Συνεχίζοντας την καταγραφή της εκδρομούλας μας στο Hastings (Χέιστινγκς, είπαμε), και αφού γυρίσαμε το κάστρο αποφασίσαμε να γυρίσουμε κάτω στην πόλη. Σκεφτήκαμε προς στιγμήν να το περπατήσουμε, αλλά τελευταία στιγμή και λόγο δυνατού αέρα αποφασίσαμε να πάρουμε το τραινάκι πάλι.

Hastings train adventure02
Εδώ τα αγόρια ποζάρουν αμέριμνα…

Hastings train adventure04 IMG_7999
Πλακίτσες εδώ ο Phil… και το αμέσως επόμενο δευτερόλεπτο το τραίνο σταμάτησε…. και δεν καναξεκίνησε. Είμαστε οι τρεις μας μόνοι στο βαγόνι… Στην αρχή γελάγαμε…μετά από κανένα δεκάλεπτο που δεν ερχόταν κανείς αρχίσαμε να χτυπάμε τα τζάμια…. κανείς… τα χρειαστήκαμε λιγάκι θα ομολογήσω κυρίως γιατί το βαγόνι ήταν κλειδωμένο. Δεν μπορούσαμε να βγούμε… Τελικά ήρθε ο υπέυθυνος μετά από αρκετή ώρα, με το πάσο του, και μας είπε ότι θα πρέπει να έρθει η πυροσβεστική για να μας βγάλει. Χαρά ο μικρός, απίστευτη! Μετά από λίγη ακόμα ώρα, αντί για τον καλλίγραμο πυροσβέστη 😉 ήρθε ένας άλλος τύπος μας άνοιξε την πόρτα και μας έβγαλε έξω. Κατεβήκαμε όλο το τούνελ περπατώντας ανάμεσα στις ράγες σιγά σιγά. Περιπέτεια κανονική! Στην έξοδο μας ζητήσαν συγνώμη και μας είπαν πως δεν συμβαίνει και πολύ συχνά (δηλαδή έχει σίγουρα ξανασυμβει καταλάβαμε) και ότι θα μας δώσουν δωρεάν εισητήριο για να έρθουμε άλλη φορά (ούτε στον εχθρό μου ένα πράγμα!). Φύγαμε ακόμα μουδιασμένοι….Hastings train

Εδώ η είσοδος για το τραινάκι του τρόμου!!

Hastings Arcade buildings

Η πόλη είχε πολλά από τα στοιχεία των περισσότερων μεγάλων παραθαλάσσιων κέντρων της Αγγλίας. Σημάδια από άλλες εποχές που ο τουρισμός τα είχε αναγάγει σε τουριστικά μέρη πολυτελίας.

Hastings Hastings Arcades

Αλλά και σημάδια από μια κοινωνία που έχει μεγαλώσει τώρα πολλές γενιές με την τεχνολογία, το πλαστικό και τα τυχερά παιχνίδια. Τα αντίστοιχα Ελληνικά λούνα πάρκ σε τέτοιου είδους περιοχές είναι όλα μέσα σε κτήρια και έχουν άπειρα παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους. Ειδικά λόγω του καιρού το καλοκαίρι γεμίζουν οικογένειες.

Hastings cafes
Μας έκανε, όμως εντύπωση πως πολλά ανεξάρτητα καφέ είχαν μέσα και παλαιοβιβλιοπωλεία. Εννοείται ότι χαζέψαμε.

 Hastings Old Hotel
Μπροστά στον Phil ένα από τα ξενοδοχειακά συγκροτήματα χτισμένο την αρχή του προηγούμενου αιώνα. Η μορφή του ακολουθεί την κλίση που έχουν τα βράχια από πίσω.

Hastings Old Town

Η παλιά πόλη είχε στενά δρομάκια και μικρά ανεξάρτητα μαγαζάκια. Στην συνέχεια πήγαμε μια βόλτα και από το μικρό μουσείο.

Hastings museumHastings Prehistoric timesHastings Sentence
Τα δικαστήρια και η ποινή του μαστιγώματος σε μεταφέρανε σε μία άλλη, άγρια εποχή
.

Hastings Theatre

Εδώ πίνακας από το θέατρο. Η καλή κοινωνία έχει φορέσει τα καλά της.

Με αυτά και με αυτά πέρασε η μέρα και ξεκινήσαμε για το σπίτι. Αλλάξαμε παραστάσεις, πήραμε και την τρομάρα μας και είμασταν έτοιμοι για την εβδομάδα!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s