Η αλεπού και το παγωτό.

Εάν έχετε ζήσει μακριά από τους γονείς σας τότε έχετε βιώσει την φροντίδα της Ελληνίδας μάνας με το ταχυδρομείο. Εμείς που φύγαμε από μικρά για σπουδές στο εξωτερικό, περιμέναμε πώς και πώς το ταχυδρομείο. Άλλες εποχές, που το να στείλεις κάτι χειροπιαστό και όχι διαδικτιακό ήταν προσιτό στις τιμές. Έτσι τα δεματάκια πηγαινοερχόντουσαν. Κάτι που ξέχασες, κάτι που θυμήθηκε εκείνη και στο έστειλε μαζί με άλλα πραγματάκια. Οι κωμικοτραγικές ιστορίες ανάμεσα στους Έλληνες φοιτητές άπειρες. Μία κοπέλα θυμάμαι, την είχε ξυπνήσει ο ταχυδρόμος και της παρέδωσε ένα δέμα λιωμένο που βρώμαγε. Η μανούλα είχε στήλει ρέγγες και φέτα βαρελίσια, όχι σε ταπεράκι. Η μαμά μου μου έχει περιγράψει περιστατικό όπου ήταν στο ταχυδρομείο και της έβγαινε για 50 γραμμάρια πολύ παραπάνω η χρέωση. Άνοιξε το κουτί και άρχισε να προσφέρει μελομακάρονα, λοιπόν στο ταχυδρομείο. Αν μιλήσετε με όσους σπουδάσανε στο εξωτερικό σίγουρα έχουν μία ιστορία!

Τα χρόνια περάσανε, μελομακάρονα πια φτιάχνουμε μόνοι μας, φέτα βρίσκουμε και στο πιο μικρό μαγαζάκι πια, τα ταχυδρομικά γίνανε πανάκριβα και τα πακέτα αραιώσανε πολύ. Ο ταχυδρόμος πια χτυπά την πόρτα μόνο για παραγγελίες που έχεις κάνει με το online shopping. Τα Χριστούγεννα είναι η μόνη περίοδος που μπορεί να λάβεις, αν είσαι τυχερός, κάτι από τους δικούς σου ανθρώπους.

Την μεγάλη αγάπη της Ελληνίδας μάνας την έχει προσπεράσει η Ελληνίδα γιαγιά! Τα τηλέφωνα όλα για εκείνον και τα γλυκόλογα και οι υποσχέσεις. “Όταν έρθεις…” Τί να κάνουμε όμως που ο χρόνος έχει άλλες διαστάσεις στην ηλικία των 5? Έτσι η Ελληνίδα γιαγιά (η μάνα μου δηλαδή), αποφάσισε να βγάλει το μεγάλο της όπλο. “Τί να σου στείλω, αγάπη μου? Θέλεις μία σοκολάτα?” Ξέρει ότι δεν τις επιτρέπουμε στον μικρό καθημερινές. Η αλεπού εκατό και το αλεπουδάκι εκατόν δέκα, όμως! “Θέλω παγωτό”. Της απαντάει ο μικρός και την ακούω να ζορίζεται στο τηλέφωνο. Μέρες τώρα τον ρωτά μπας και ξεχαστεί και αλλάξει γνώμη. “Όχι, παγωτό, ice cream, θέλω”. Ακάθεκτος ο μικρός.

Εδώ σε θέλω μάνα μου! Όλα τα έχεις στείλει, αυτό να σε δώ πώς θα το καταφέρεις! 🙂
ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΙΘΑΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ!

Σιγκεκριμένα ο μικρός λατρεύει τα μικρά παγωτίνια που εδώ δεν τα έχουμε.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s