Κι έτσι… Ξεκίνησαν τα Χριστούγεννα του 2013

Η κύρια διαφορά των εορτών ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αγγλία είναι ότι εδώ όλες μα ΟΛΕΣ οι εκδηλώσεις γίνονται τον Δεκέμβρη. Οι Αγγλικανοί δεν νηστεύουν με την έννοια την δική μας για τα Χριστούγεννα. Οι περισσότεροι, είτε πάνε στην εκκλησία είτε όχι συνήθως αποφασίζουν να στερηθούν κάτι τον Δεκέμβρη. Για πολλούς είναι η σοκολάτα, για άλλους το αλκοόλ, για μερικούς τα τσιγάρα και πάει λέγοντας. Για να γιορτάσουν, λοιπόν, τα Χριστούγεννα όλα τα τραπέζια γίνονται τον Δεκέμβρη. Τα γραφεία οργανώνουν “Christmas do”, τα Χριστουγεννιάτικα πάρτυ δηλαδή για το προσωπικό, οι φίλοι βρίσκονται ανά παρέες και σχέσεις αναθερμένονται όλα αυτά το Δεκέμβρη. Μέχρι να φας την γαλοπούλα των Χριστουγέννων έχεις φάει σίγουρα 2-3 άλλες γαλοπούλες! Τα καλά νέα είναι ότι όλα τα εστιατόρια έχουν και την vegeterian έκδοση του Christmas dinner οπότε αν αποφασίσεις να νηστέψεις αλά Ορθόδοξα δεν έχεις και μεγάλο πρόβλημα.

Οι φετινές γιορτές ξεκίνησαν για μας την πρώτη Κυριακή του Δεκέμβρη με μια ομαδική επίσκεψη στο θέατρο του Greenwich. Κάθε Χριστούγεννα εδώ γίνονται τα πάντο (είχα ξαναγράψει εδώ για αυτά). Είναι διαδιραστικό θέατρο για παιδιά. Πολύ χορός, πολύ τραγούδι και άκρως διαδραστικό. Συνήθως τα κοστούμια και ο διάλογος όλα μια δόση υπερβολής, όλα πολύχρωμα και χαρούμενα! Οργανωθήκαμε και πήραμε εισητήρια 16 ενήλικες και 28 παιδάκια! Χαμός έγινε! Είχαμε πιάσει δύο σειρές και το κάναμε δικό μας το θέατρο! Περάσαμε πολύ ωραία, γελάσαμε πολύ και ο μικρός το καταχάρηκε!

(φωτογραφία από το London24)
Εδώ ο παπουτσωμένος γάτος και το ερωτευμένο ζευγάρι. Φωτογραφία από το newshopper.
(φωτογραφία από ετούτο το μπλογκ)

Μία άλλη υπέροχη βραδιά ήταν και την Πέμπτη που μας πέρασε. Πήραμε εισητήρια για τα Christmas Carols, σε ένα από τα πιο όμορφα κτήρια του Greenwich, the Painted Hall Chapel. Ένα από τα πιο εικονικά κτήρια του Greenwich με μεγάλη ιστορία και, το πιο ωραίο, με πολύ έντονο παρόν!  Η ακολουθία των Xmas Carols είναι μία από τις πιο όμορφες εμπειρίες που μπορεί κανείς να έχει και σε μεταφέρουν πραγματικά στο πνεύμα των Χριστουγέννων. Ειδικά μέσα σε μία τέτοια αίθουσα και με τις δύο χορωδίες που εναλλασόντουσαν, τον ναυτικό όμιλο να κρατάει φαναράκια και τα φώτα να σβησμένα ανά φάσεις, ήταν υπέροχα!

Painted Hall Chapel, Carols 2013 Painted Hall Chapel, Xmas Carols 2013 Painted Hall Xmas Carols

Μέσα στο κλίμα των Χριστουγέννων μας έφερε και το Σάββατο μία εκδήλωση που αξίζει να την καταγράψω πιο αναλυτικά, αλλά δυστυχώς ήρθε η ώρα να πάω να πάρω το παιδί από το σχολείο!

Το Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο μας έχει κρατήσει σε δουλειά! Κάθε μέρα κάτι κάνουμε, κάτι λέμε, κάτι στολίζουμε (με δόσεις!) κι έτσι μπαίνουμε σιγά σιγά στο πνεύμα τον Χριστουγέννων. Αύριο η γιορτή του σχολείου όπου τα μικρά θα ντυθούν πουλάκια και σιγκεκριμένα κοκκινολαίμιδες, το πουλάκι των Χριστουγέννων. Ανυπομονούμε και οι δυό να πάμε να  δούμε τον μικρό!

Η αλήθεια όμως είναι πως και οι δυό μας σερνόμαστε προς την γραμμή τέλους που -ναι!- είναι αυτήν την Παρασκευή!  Θα βάλω το automatic reply και θα αρχίσω να χαλαρώνω! Τα τηλέφωνα θα χτυπάνε μόνο για ευχές, ο υπολογιστής θα αραχνιάσει και το σαλόνι θα έχει ζωή ΚΑΙ την ημέρα!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s