Christmas Pajama Drive! (η δική μας οικογενειακή παράδοση)

Όταν ξεκίνησα αυτό το μπλογκάκι, ήθελα να καταγράψω όλα όσα κάνουμε σαν οικογένεια. Παράλληλα και όπως φαίνεται και από το about μας, λίγο την ψάχνουμε την δουλειά για το τί παραδόσεις να ακολουθήσουμε σαν ζευγάρι με τόσο διαφορετικό παρελθόν. Ειδικά τα Χριστούγεννα έρχονται και χτυπάνε την πόρτα της μνήμης ένα σωρό αναμνήσεις και σε πιάνει να τις μεταφέρεις στο παιδί σου με πολύ λαχτάρα και αγάπη! Έλα όμως που πολλές φορές αυτά που θέλουμε να κάνουμε έρχονται σε πλήρη αντίθεση… Πολλές φορές έχω σκεφτεί πως τα Χριστούγεννα πρέπει να τα παραχωρώ τελείως στον Phil (if you are reading me I was only kidding) κυρίως γιατί η αλήθεια είναι πως στους Έλληνες, η μεγαλύτερη γιορτή είναι το Πάσχα, για να μην αναφέρω κι ένα σωρό άλλες ημερομηνίες που έχουν χρώμα και παραδόσεις. Δεδομένο, όμως, ότι ζούμε στην Αγγλία και αυτό το χρώμα αχνοφαίνεται από μακριά τόσο ώστε να μην είμαι πεισμένη  ότι μεταφέρεται στον γιό, πατάω πόδι πολλές φορές και τσούπ, εμφανίζω τα μελομακάρονα 😉 Οι πιο όμορφες όμως παραδόσεις, είναι αυτές που δεν υπήρχαν πριν βρεθούμε μαζί, σαν ζευγάρι. Είναι αυτές που φτιάξαμε μαζί και που ανυπομονούμε να επαναλάβουμε κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα. Είναι αυτές που δεν υπακούν σε κουλτούρες αλλά σε δικές μας όμορφες στιγμές.

Τις προάλλες λοιπόν, ο Αλέξανδρος με ρώτησε:  “Is it pajama drive time again mummy?”
Κοιταχτήκαμε και οι δύο μας με μεγάλη χαρά γιατί καταρχάς είναι η πρώτη φορά που το θυμήθηκε και δεύτερον, θυμηθήκαμε ότι έρχονται Χριστούγεννα!

Αυτή είναι η δική μας οικογενειακή παράδοση: Christmas Pajama Drive!

Παραμονές Χριστουγέννων, το βράδυ, ανοίγουμε όλοι ένα μόνο δώρο, τις καινούριες μας πιτζάμες! Όσο πιο Χριστουγεννιάτικες τοσο πιο πλάκα έχει! Τις φοράμε όλοι και μπαίνουμε στο αυτοκίνητο! Μπιπ, μπιιιιιιπ! Ξεκινάμε με τρελλό ενθουσιασμό το τρελλό πιτζάμα drive του Λονδίνου! Δεν μένουμε στην περιοχή… όοοοοχι… βασικά στόχος είναι να δούμε όσο πιο πολλά φωτάκια και στολισμένα σπίτια υπάρχουν! Και συνήθως ο δρόμος μας πηγαίνει προς τους κεντρικότερους δρόμους του Λονδίνου! Ναι, ναι, την Oxford Street, Regent Street, τη γέφυρα του Λονδίνου κτλ. Βάζουμε Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και χασκογελάμε γιατί είδικά στους εμπορικούς δρόμους του Λονδίνου, παραμονές Χριστουγέννων βλέπεις όλους αγχωμένους να ψάχνουν να βρούν δώρα τελευταίας στιγμής για την επόμενη ημέρα. Είναι όλοι κουστουμαρισμένοι και με ομπρέλες και εμείς … είμαστε στο αυτοκίνητο με τις πιτζάμες μας! Είναι τόσο αστείο το συναίσθημα αυτό! Σαν να κάνουμε κάτι τελείως παράνομο! Η βόλτα μας τελειώνει στο σπίτι πάλι όπου συνήθως κουβαλάμε τον μικρό που στην επιστροφή έχει κοιμηθεί στο αμάξι, στο κρεβάτι του και εμείς συνεχίζουμε με Χριστουγεννιάτικο ποτάκι. H όλη ιστορία ξεκίνησε μία χρονιά που είμασταν στα πεθερικά μου για Χριστούγεννα. Εκεί, στο Βορά και στην περιοχή του άντρα μου, είναι πολλοί που γεμίζουν τις αυλές τους με απίστευτα πολλά φωτάκια! Μας φαινόταν τόσο αστείο (και μεταξύ μας καρακιτς, αλλά με την αστεία πλευρά) που μία χρονιά το ξεκινήσαμε.

Άραγε τί βιτρίνες θα δούμε φέτος…. Αυτές τις θυμάστε?

και πόσα φωτάκια θα αντικρίσουμε οδηγώντας….

Η αναμονή και η προετοιμασία είναι που κάνουν τα Χριστούγεννα τόσο ξεχωριστά εδώ. Ουσιαστικά οι γιορτές, τα θέατρα και οι εκδηλώσεις ξεκινάνε από το Δεκέμβριο και ξέρω αρκετό κόσμο που έχει κάνει ήδη τα Χρισοτυγεννιάτικά του ψώνια! Το Σάββατο ανάβουν τα φωτάκια στο κέντρο του Λονδίνου και κατα πως φαίνεται ο καιρός Χριστουγεννιάζει!

(photo via)

5 thoughts on “Christmas Pajama Drive! (η δική μας οικογενειακή παράδοση)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s