5α Γεννέθλια Αλέξανδρου!

Κάθε χρόνο για τα γεννέθλια του Αλέξανδρου (αλλά και το half term που ακολουθεί) έρχεται η μαμά μου/γιαγιά του. Κάθε χρόνο περνάμε πολύ ωραία! Σχεδιάζουμε τί τούρτα θα του κάνουμε από το καλοκαίρι κι όλας. Πιο πολύ χαιρόμαστε να το συζητάμε, να πετάμε ιδέες, να πιάνουμε κουβεντούλες με τον μικρό για το τί θα κάνουμε φέτος. Έχουμε πολύ πλάκα! Φέτος, λοιπόν, είχε αποφασίσει ο μικρός ότι ήθελε πάρτυ πειρατικό. Βασικά ήθελε πειρατές, ιππότες και super heroes και μετά από σκέψη και κουβέντα κατέληξε σε ένα από αυτά. Είχαμε πολύ γέλιο οργανώνοντας τα όλα.

Την ημέρα των γεννεθλίων του ο ίδιος πέρασε πολύ ωραία στο σχολείο. Το πρωί, κατά συμπτωση είχαν την γιορτή του σχολείου για το θέρος (Harvest). Εδώ συνηθίζεται να μαθαίνουν τραγουδάκια και να κάνουν μικρές συναυλίες με θέμα όλα αυτά που μας προσφέρει η φύση. ‘Ένα από τα τραγούδια που είπανε ήταν και το cauliflower is fluffy και μου έχει κολλήσει τρελά αυτές τις μέρες. Σας το βάζω εδώ, να σας κολλήσω κι εσάς! Μετά τη γιορτή πήγανε στις τάξεις τους και εκεί, μου ανέφερε ενθουσιασμένος ο μικρός, του φορέσανε μία χάρτινη κορώνα και τον βάλανε στη μέση, του τραγουδούσανε τραγούδια και του ζώσανε ζωγραφιές-δωράκια τα παιδάκια στην τάξη. Είχαμε πάει και μία τούρτα και τα κέρασε. Το βράδυ πήγαμε οικογενειακά να φάμε στο Jamies Italian που έχει γίνει το καινούριο μας στέκι εδώ στο Greenwich.

Δυό μέρες μετά κάναμε το πάρτυ του. Είναι το πρώτο πάρτυ που κάνουμε στον μικρό εκτός σπιτιού και είχαμε όλοι μεράκι! Φτιάξαμε έναν φωτογραφικό θάλαμο ας το πούμε. Μία γωνιά όπου τα παιδάκια ένα ένα όταν έρχονται μπορούν να βγάζουν φωτογραφία με διάφορα πειρατικά αξεσουάρ που φτιάξαμε. Ο Αλέξανδρος ανέλαβε σοβαρά έργο και ψαλίδιζε όλα τα σημαιάκια, κόλλαγε εκεί που του λέγαμε και μπήκε πολύ στο κλίμα. Μπορώ να πώ πως είχε πλάκα όλο αυτό! Σας το προτίνω!

Pirate Photobooth

Ο στόχος του Αλέξανδρου για το πάρτυ αυτό ήταν να έχουν όλα τα παιδάκια σπαθιά. Γι αυτό και ήθελε ή πειρατές ή ιππότες που λεγαμε. Παραγγείλαμε, λοιπόν, φουσκωτά σπαθιά από το ίντερνετ και έγινε χαμός! Είχαμε σκεφτεί να τα φτιάξουμε, αλλά τα φουσκωτά μου φανήκανε πιο ανώδινα. Ήταν και σχεδόν όλα αγόρια οπότε δεν τα εμπιστεύομαι!

Η τούρτα μας βγήκε λίγο υπερπαραγωγή και πολύ την χαρήκαμε. Η μεγάλη τούρτα ήταν σοκολατένια και το καράβι ήταν ένα τεράστιο brownie! Τελευταία στιγμή φτιάξαμε και σοκολατένια cupcakes με γέμιση φράουλας μην τυχόν και δεν μας φτάσουν!

Pirate Theme Party Table PirateTheme Birthday CakePirateTheme Party cupcakes

Η κοπέλα που είχε αναλάβει τα παιχνίδια ήταν άριστη! Τρέξανε τόσο πολύ! Παίξανε τόσο πολύ και τελικά ξεθεωθήκανε απίστευτα! Την άλλη μέρα όλοι οι γονείς μου λέγανε πόσο γρήγορα κοιμηθήκανε το βράδυ! Διπλή επιτυχία, λοιπόν!

Pirate theme party games

Περάσαμε τέλεια όλοι μας! Ένα τεράστιο ευχαριστώ στην μαμά μου γιατί ο ερχομός της κάθε χρόνο σημαίνει την έναρξη της εορταστικής ατμόσφαιρας! Σ ευχαριστούμε που έρχεσαι κάθε χρόνο γιαγιά και που έχεις τόση όρεξη για να γιορτάσουμε!

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!

16 thoughts on “5α Γεννέθλια Αλέξανδρου!

 1. Ο μόνος αληθινός πείρατης ειναι ο παππούς και ο Αλέξανδρος το ξέρει αυτό! Χρόνια πολλα στον μικρο μας ταραξία! Που να χαμε και μεις τέτοια πάρτυ μικρά..

 2. Να τον χαἰρεστε Ελίζα! Κι εμένα το δικό μου αντράκι έκλεισε τα 5 προχθές και κεράσαμε τα παιδάκια στο σχολείο, αλλά κάναμε ἐνα μικρό πάρτυ στο σπίτι με λίγα παιδάκια γιατί είμαι και στον 9ο μήνα και δεν άντεχα παραπάνω! Αλλά του χρόνου θα το κάψουμε!
  Να μας ζήσουν και να τα καμαρώνουμε!!!!

  1. Να σου ζήσει κι εσένα, λοιπόν! Εσύ τώρα έχεις άλλες χαρές, τα γεννέθλια δεν τελειώνουν! Με το καλό να γεννήσεις! Με ένα πόνο σου εύχομαι!

 3. Χρόνια του πολλά, πολλά και ευτυχισμένα. Να τον χαίρεστε και να τον καμαρώνετε, υπέροχο πάρτυ Ελισσάβετ!!!

 4. Να τον χαίρεστε, να τον καμαρώνετε, και να αλληλογεμίζετε ο ένας την ζωή του άλλου με τεράστια χαμόγελα !!!

  Τέλειο το πάρτυ !!!

  Φιλιάααα!!!

 5. Να τον χαίρεστε Ελίζα, να είναι πάντα ευτυχισμένος, γερός και δημιουργικός!
  Τέλειο και το πάρτυ και η τούρτα και όλα!!!!!!!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s