Περί Αρχιτεκτονικής: Hot Potato Days

Ειναι κάτι μέρες στη δουλειά που τρέχουμε σαν παλαβοί. Όταν λέω τρέχουμε εννοώ γράφουμε μέηλ ή μιλάμε σε τηλέφωνα απαντητικά/διπλωματικά/διαπραγματευτικά τέτοια ώστε να μπορέσουν να προχωρήσουν τα έργα. Όλοι θέλουν να προχωρήσει το έργο, απλά ο καθένας έχει τη σκοπιά του. Εμάς ο ρόλος μας είναι να δούμε όλες τις σκοπιές και να τις συντονίσουμε. Μία από τις αρμοδιότητες που έχουμε σαν Contract Administrator κατά τη διάρκεια της κατασκευής, εδώ στην Αγγλία είναι να βρούμε την καλύτερη λύση σε όλα τα προβλήματα που εμφανίζονται, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της οικοδομής. Σε εκείνη τη περίοδο ο χρόνος μεταφράζεται σε χρήμα αφού έχεις ήδη έναν εργολάβο που σε χρεώνει για την παρουσία του! Εσύ προσπαθείς να συμβιβάσεις, να προλάβεις, να διορθώσεις να ενημερώσεις τους πάντες και προτίστως τον πελάτη που πληρώνει αλλά είναι στο έλεός σου αφού λίγοι είναι εκείνοι που έχουν ξανακάνει οικοδομή.

Κάτι τέτοιες μέρες, λοιπόν, ο Phil τις λέει hot potato day. Του έχει κολλήσει από την ταινία Saving Private Ryan. Δείτε πώς πετάνε την χειροβομβίδα ο ένας στον άλλο μέχρι να σκάσει.

Κάπως έτσι είναι η καθημερινότητά μας. Και προσέξτε στο τέλος. Σκάει η χειροβομβίδα αλλά άμεσα ξεκινά το ίδιο “παιχνιδάκι” με μία καινούρια!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s