Γαλλική Ριβιέρα: Mονακό Μέρος 2ο

Αφήσαμε το Μουσείο Ωκεανογραφείας και βγαίνοντας έξω η ζέστη μας χτύπησε πάλι. Αποφασίσαμε να συνεχίσουμε την περιήγηση πιο ξεκούραστα, με το τουριστικό τρενάκι που ξεκινάει ακριβώς από έξω!

IMG_4955

Με μεγάλο ενθουσιασμό ανακάλυψα πως η μαγνητοφωνημένη περιήγηση ήταν ΚΑΙ στα Ελληνά! Ειλικρινά δεν θυμάμαι να μου έχει ξανασυμβεί αυτό! Χτυπήσανε το 2 τα αγόρια το 12 εγώ λοιπόν!

IMG_4960 IMG_4965

Γενικά οι ηχογράφηση ήταν πολύ καλή! Γεμάτη πληροφορίες μεν αλλά χωρίς υπερβολή με τις ημερομηνίες. Γεμάτη δε, πολλά χαριτωμένα ανέκδοτα που ζωντανεύανε την περιήγηση.

IMG_4967
Στην μαρίνα του Μονακό αράζουν μερικά από τα πιο πλούσια σκάφη του κόσμου. Παρόλα αυτά, σε αντίθεση με το St Tropez είχανε φροντίσει τα μικρότερα να είναι κοντά στον παραλιακό δρόμο.

IMG_4973

Εδώ το Καζίνο του Μόντε Κάρλο! Και εκτίμησα ιδιαίτερα ότι δεν πήγαμε με τα πόδια αφού ήταν μεν κοντά, μεγάλη ανηφόρα δε!

IMG_5033
Αχ αυτός ο Καρτιέ…

IMG_5052 IMG_5083

Το παλάτι του Μονακό. Η πόλη λέει ξεκίνησε όταν ο Πρίγκιπας του Μονακό χρειαζόταν προσωπικό για την συντήρηση της γης αλλά κυρίως για το παλάτι του, αλλά στο πριγκιπάτο δεν έμενε σχεδόν κανείς. Έδωσε έτσι διάφορα προνόμια σε όσους αποφασίζανε να μετακομίσουν.

IMG_5090 IMG_5107 IMG_5115
Φλασιά στο μέλλον! Ο Αλέξανδρος με μουστάκι!
Εδώ να ενημερώσω όλους τους φίλους ότι σε αυτό ακριβώς το μαγαζί έφαγα το πρώτο μου παγωτό! Διότι ποτέ δεν μου άρεσε το παγωτό. Πάντα το θεωρούσα βασανιστικά… παγωμένο! Παίρνει, λοιπόν, ένα ο μικρός και πώς μου ήρθε, λέω θα πάρω κι εγώ. Με κοιτάζει ο Phil, Μου λέει “Does that mean I have to eat both Alexandros AND your ice cream?”
Ναι, ναι, του λέω, μην πάρεις θα φάς τα δικά μας, να εγώ λίγο να δοκιμάσω. Πήρα λοιπόν, τις αγαπημένες του γεύσεις, αφού λέω εκείνος θα το φάει τελικά. Όσο φάγατε εσείς από το δικό μου και του μικρού, τόσο έφαγε κι εκείνος! Και να γκρινιάζει ο καημένος ότι τον κοροϊδέψαμε! χαχαχα! Στη συνέχεια του ταξιδιού έφαγα πολλά πολλά παγωτά! Τώρα που γυρίσαμε ξαναδοκίμασα αλλά δεν ήταν το ίδιο. Μάλλον πρέπει να ξαναπάμε, λέω.

IMG_5118

Ο Πρίγκιπας του Μονακό έχει, μάθαμε, ενεργό ενδιαφέρον στην βιωσιμότητα. Από το 2006 έχει δημιουργήσει ένα ίδρυμα, το  Fondacion de Prince Albert II de Monaco,  όπου ασχολήται με τις δωρεές υπέρογκων ποσών σε περιβαντολογικά έργα. Μπορώ να πω πως το εκτίμησα ιδιαιτέρως. Η βιωσιμότητα είναι κάτι που μας απασχολεί ιδιαίτερα και επαγγελματικά με τον Phil. Είναι μία υπόθεση που ενώ έχει γίνει πολύ μόδα, και πιπίλα στην ομιλία πολλών ανθρώπων, λίγοι έχουν ασχοληθεί να ενημερωθούν για το πώς μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα και να γίνουν με προοπτική βάθος χρόνου.
Στην παρακάτω φωτογραφία μία “πράσινη” ταράτσα. Η πέργολα καλύπτει τα Ηλεκτρομηχανολογικά, ενώ το πράσινο προσφέρει άριστη μόνωση.

IMG_5161
Καταλήξαμε στην παραλιακή και αποφασίσαμε ότι ήταν σειρά του μικρού να κάνει κάτι της ηλικίας του.

IMG_5198

Αφήσαμε το Μόνακο εντυπωσιασμένοι με τον κόσμο, υπερβολικά ευγενικοί όλοι, τη φινέτσα και την κουλτούρα που μάλλον, τελικά μόνο το χρήμα μπορεί φέρει. Θα χαρώ να με διαψεύσω στο μέλλον.

IMG_5210

IMG_5141 IMG_5150 IMG_5163

Στην επιστροφή σταματήσαμε να κάνουμε γρήγορη βουτιά και φαγητό.
IMG_5218

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s