Γαλλική Ριβιέρα: Mονακό Μέρος 1ο

IMG_4706

Το Πριγκιπάτο του Μονακό στριμώχνεται, θα έλεγε κανείς, σε μήκος τεσσάρων χιλιομέτρων παραλιακά και μόλις ενός σε βάθος. Τα σύνορά του δεν επιτρέπουν στην πολη να απλωθεί στο απέραντο πράσινο που εκτίνεται μόλις από πίσω! Αυτή η διάταξη έχει φέρει μία κάθετη Πολεοδομική ανάπτυξη. Παρόμια λογική έχει και η Νέα Υόρκη βέβαια αφού το νησί του Μανχάταν έχει φέρει σαν αποτέλεσμα τους ουρανοξύστες. Στο Μόνακο όμως, λόγο του ότι ο περιορισμός δεν είναι γεωγραφικός ομολογώ πως δεν το περίμενα τόσο έντονη κάθερη ανάπτυξη. Αναρωτηθήκαμε με τον Phil αν με μία “απλή” πολιτική αλλαγή για παράδειγμα υιοθέτηση του αφορολόγητου και στην Γαλλία ξαφνικά θα βλέπαμε ερήμωση του τοπίου ή αν απλά θα βλέπαμε τους πίσω λόφους να γεμίζουν βίλες μεγάλων τετραγωνικών. Τί είναι αυτό που κηνυγά δηλαδή ο πληθυσμός του Μονακό. Το αφορολόγητο και τα άλλα προνόμια ή την κρεμ ντε λα κρεμ που έχει σιγκεντρώσει αυτό το μέρος.

IMG_4719 IMG_4732
Στο Μόνακο το θέμα με το πάρκινγκ που είχα αναφέρει το είχαν αναγάγει σε άλλο αισθητικό επίπεδο! Εδώ τα πάρκινγκ είχαν διαφορετικά χρώματα. Και όχι ό,τι να ναι, παστέλ, να ταιριάζουν με την περιοχή! (η φωτογραφία κουνημένη και γι αυτό σας ζητώ συγνώμη, αλλά θεώρησα πως θα σας μετέφερε την εικόνα ακόμα κι έτσι)

IMG_4733
Βγαίνοντας δε από το πάρκινγκ μας περίμενε μία υπέροχη όαση! Μία αυλή.

IMG_4734
Το μοναδικό κομμάτι του γκαράζ που ήταν υπέργειο ήταν ντυμένο με ξύλινη επένδυση.

IMG_4736
και γύρω μας ένας κάθετος κήπος.

IMG_4737
Ξεκινήσαμε την περιήγηση! Το ταξίδι ήταν πιο μακρινό και αρκετά κουραστικό οποτε είπαμε να ξεπιαστούμε με έναν αυθόρμητο περίπατο και να καθίσουμε κάπου να μελετήσουμε τους χάρτες μας και να πιούμε καφέ.

IMG_4747 IMG_4751 IMG_4753 IMG_4760 IMG_4775

Εδώ ανέβασα και στο facebook τη φωτογραφία μας. Κάποτε ήταν οι κάρτες, τώρα είναι το φέησμπουκ. Χμμμ… στο περίπου.

Messing around in Monaco copy

Αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε πάλι τον οδηγό μιας και όντως ήταν αξιόπιστος την προηγουμένη. Η διαδρομή που θα παίρναμε ήταν πάνω στο βράχο και πίσω από το κτήριο του ενυδρείου.

Walk in Monaco

IMG_4842 IMG_4846
Σε αυτό το σημείο η ζέστη ήταν αφόρητη! Πραγματικά ζηλέψαμε την μικρή παραλία λίγο πριν την κορυφή. Δεν είχαμε τα μαγιό μας όμως, κι έτσι συνεχήσαμε.

IMG_4849
Στην κορυφή μας περίμενε επιβλητικό το κτήριο του ενυδρείου. Μουσείο ωκεανογραφείας για την ακρίβεια.

IMG_4862

Ήταν όντως “όλα τα λεφτά”!

IMG_4865

IMG_4950 IMG_4874 IMG_4875

Ο μικρός το καταευχαρηστήθηκε. Καρχαριάκια, και πολύχρωμα ψαράκια παντού. Επίσης, καμιά δεκαπενταριά βαθμούς λιγότερους από έξω οπότε ήταν η όασή μας!

IMG_4879 IMG_4885

Εδώ η μασκότ της οικογενείας! Ο Gerry μας! Νομίζω ο Αλέξανδρος κι αν σταματήσει να τον παίρνει μαζί μας θα τον παίρνουμε εμείς πια. Έχει πάει παντού αυτό το κουκλάκι. Πλέον δεν είναι καν θέμα εξάρτησης του μικρού, είναι απλά το τέταρτο μέλος της οικογενείας.

IMG_4895

Ιππόκαμποι

IMG_4901 IMG_4908

“Mummy look! That purple one is gorgeous! Do you like it mummy?”
“Τί ομορφο που είναιιιιι!”
” I knew you would like it”

IMG_4923

Σε μία αίθουσα προβάλανε ντομυμαντέρ με το πώς τα εξερευνούν τον βυθό. Ο μικρός δεν ήθελε να φύγουμε! Όλο ερωτήσεις ήταν!

IMG_4946

Φύγαμε όμως, γιατί είχαμε πολλά πολλά άλλα να δούμε που δεν χωράνε όλα σε μία ανάρτηση. Το δεύτερο μέρος προσεχώς!

3 thoughts on “Γαλλική Ριβιέρα: Mονακό Μέρος 1ο

  1. Απλά υπέροχο το ταξίδι σας! Σας εύχομαι πάντα τέτοια! Την αγάπη μου

  2. τι πανεμορφα ολα..μολι9ς διαβασα τα ποστ σου για το ταξιδι αυτο…πολυ ομορφες φωτογραφιες απο την πολη,απο τα καλωδια που ψεκαζουν,απο το μουσειο αρωματοποιίας ..μακαρι να σας αφηναν για περισσοτερες φωτο..η αγαπημένη μου ομως ειναι που πηγατε στο aqyarium ..πραγματικα υπεροχοο δεν εχω παει ποτε σε κατι τετοιο και κατι τετοιες φωτογραφιες με συναρπαζουν!!καλα να περνατε

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s