Singin in the Rain!

Η χτεσινή βραδιά ήταν υπέροχη! Θα ήθελα να μην είχε τελειώσει! Να μπορούσα να πάω ξανά και ξανά και ξανά… Ίσως μιά φορά την εβδομάδα έτσι για να μου φτιάχνει την όρεξη για ζωή! Είχαμε πάει στο Singin’ in the Rain, το μούσικαλ, στο Palace Theater του Λονδίνου. Έχω δεί αρκετά μούσικαλ και γενικά μ’αρέσουν πολύ. Για την ακρίβεια, στην ερώτηση τί μουσική προτιμάς (η οποία ήταν πολύ τρέντυ στα σχολικά μας χρόνια, τώρα δεν ξέρω τί έγινε, σταματήσαμε να ακούμε ή να ρωτάμε; Δεν είναι πια σημαντικό;) θα μπορούσα να απαντήσω με ευκολία “ό,τι μουσική έχει να κάνει με τον κινηματογράφο και το θέατρο”, μία απάντηση καθόλου κουλ και εκ των πραγμάτων λίγο περιθωριακή και ίσως να μην την ξεστόμιζα σε πραγματική κουβέντα η αλήθεια είναι.

Δεν έχω εικόνες να σας μεταφέρω αφού η φωτογράφιση απαγορεύεται κατά τη διάρκεια της παράστασης. Παράλληλα όμως δεν ξέρω τί να σας πρωτοπεριγράψω! Τα φανταστικά μπαλέτα? Χορεύανε σχεδόν όλη την ώρα! Υπέροχες, φαντασμαγορικές χορογραφίες, συντονισμένες στο δευτερόλεπτο, της εποχής του ’40! Πολύ χορός με κλακέτες, ένα είδος χορού που δεν υπάρχει πια! Τα κοστούμια να εναλλάσονται συνέχεια, από καυτά γιαλιστερά σορτσάκια και κορίτσια πάνω σε ένα αεροπλάνο που ήρθε στη σκηνή για λίγο, έως φορεσιές της αριστοκρατίας κατά την περίοδο της Γαλλικής επανάστασης (δείτε την ταινία και θα θυμιθείτε γιατί). Χορός τύπου καμπαρέ σε άλλη φάση με μία υπέροχη κορμάρα να έχει γίνει λάστιχο και το στόρυ της ταινίας όπως το θυμόσαστε και ακόμη πιο ωραίο. Η μετάβαση από τον βουβό κινηματογράφο στον κινηματογράφο με ήχο μέσα από την ματιά των Χολλυγουντιανών σταρ και ένα λοβ στόρυ.
Σας επισυνάπτω το τρέιλερ της παράστασης και πρέπει να ομολογήσω πως είναι πολύ λιττό και μικρό σε σχέση με την παραγωγή!

Στα αναμενόμενα highlights (ήταν αυτό το οποίο διαφημίζουν πολύ) η σκηνή δύο φορές κατακλίστικε από πραγματικό νερό και ενώ την πρώτη φορά ο πρωταγωνιστής χόρευε το κλασσικό κομμάτι singin’ in the rain, τη δεύτερη φορά όλο το επιτελείο των χορευτών κάνανε ένα υπέροχο χορευτικό μέσα στα νερά καταβρέχοντας όλους όσους ήταν στις πρώτες σειρές! Όταν πρωτοέψαχνα ποιο θέατρο να δούμε η αλήθεια είναι το είχα προσπεράσει αυτό. Νόμιζα ότι θα είναι λίγο χαμηλών τόνων και λίγο τύπου best seller πολύς ντόρος για το τίποτα με μοναδικό εντυπωσιασμό η φάση με το νερό. Μία φιλενάδα μου όμως που είναι (και) κριτικός θεάτρου εδώ σε πολύ γνωστή εφημερίδα, μου το πρότινε πολύ έντονα και επειδή την εμπιστεύομαι τα πήρα τα εισητήρια. Και δεν το μετάνοιωσα στιγμή!

Singin in the Rain, London copy
Εδώ η μαμά μου την έχει δεί Gene Kelly!
Singin in the Rain, London 02 copy
Tο εσωτερικό του θεάτρου ήταν πολύ εντυπωσιακό. Όπως όλα τα παλιά θέατρα, η κάθε γωνιά είναι διακοσμημένη, οι θέσεις σχεδόν σαν να αιωρούνται πάνω από την σκηνή! Για όσους δεν έχουν φοβία με τα ύψη και τους αρέσει το αίσθημα της περιπέτειας θα συνιστούσα τις οικονομικές θέσεις! χαχα!
Singing in the Rain 04 copy
Εδώ είμαστε στο διάλειμμα όπου σφουγκαρίζανε τη σκηνή! Μιλάμε για πολύ σφουγκάρισμα όμως!!
Singin in the Rain, London 03 copy
Έτσι έκλεισε η παράσταση! Με όλο αυτό το γκλάμουρ στοιχείο να καθρευτίζεται στα νερά και κανέναν μας να μην θέλει να φύγει. Έξω, έβρεχε!

Η παράσταση έχει λιγότερο από έναν χρόνο που παίζεται και σύντομα θα σταματήσει για να πάει σε tour ανά την Βρετανία! Για όσους είναι εντός των συνόρων ρίξτε μία ματιά (κλικ εδώ) στο πρόγραμμα και κλείστε τα εισητήρια! Δεν θα το μετανοιώσετε! Για τους υπόλοιπους, ελπίζω να το δείτε είτε αν έρθει Ελλάδα είτε αν βρεθείτε εδώ!

Και μ αυτά και μ αυτά (βλέπε fantasy theatre που είχαμε πάει), έναν έρωτα με την δεκαετία του ’40, τη μουσική δηλαδή και τους χορούς, τον έχω αναπτύξει και σερφάρω στο γιουτιουμπ για παρόμοια ακούσματα. Φοβάμαι λίγο την απότομη προσγείωση όταν έρθουμε για Πάσχα στην Ελλάδα, αλλά μη νομίζετε, και το κλαρίνο, έχει τη γοητεία του και το γουστάρω, μη τρελλαθούμε…  😉

2 thoughts on “Singin in the Rain!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s