February Half Term Part 1

Τον Φλεβάρη τα σχολεία στην Αγγλία κλείνουν μία βδομάδα. Όλη η χώρα ζεί στο ρυθμό των σχολείων, όπως και σε όλες τις χώρες του κόσμου. Εδώ όμως τις εβδομάδες αυτές όλοι οι δήμοι φροντίζουν να έχουν διάφορες εκδηλώσεις για οικογένειες όλων των ηλικιών.

Λόγω του ότι έχουμε ζήσει σε διάφορες πόλεις αλλά και λόγω καταγωγής του άντρα μου, έχουμε πολλούς καλούς φίλους εκτός Λονδίνου. Αυτές οι εβδομάδες, λοιπόν, είναι μας και μία ευκαιρία να βρεθούμε. Αυτή τη φορά μας ήρθαν για λίγες μέρες οι φίλοι μας από το Lemington Spa. Ο κολλητός του άντρα μου σαν παιδί, αφού μένανε σε διπλανά σπίτια. Κατα σύμπτωση είναι και εκείνος Αρχιτέκτονας, οπότε έχουμε κι άλλα κοινά.

Βόλτες στο πάρκο του Greenwich, σουλατραρίσματα στη λίμνη και window shopping στο Blackheath και λούνα πάρκ για τα μικρά.

IMG_6486 copy
Στην λιμνούλα του Blackheath ταΐζουμε τις πάπιες, χήνες και κύκνους.
IMG_7005 copy
Παιχνίδια έξω από το σπίτι μας.

Μια από τις μέρες μαζί με τα παιδιά κάναμε την κλασσική για μας βόλτα από το σπίτι μας στο London Bridge, μετά Borough Market, περπατήσαμε την όχθη του ποταμού μέχρι τη ρόδα και μετά επιστρέψαμε με το καραβάκι.

IMG_6460 copy
Εδώ τα μικρά τρέχανε σαν παλαβά μπροστά από την Tate. Στο πίσω μέρος ο Τάμεσης, η γέφυρα του Foster (Millenium Bridge) και ο Αγιος Παύλος.
IMG_6463 copy
Ο τύπος με τις φωτιές τους εντυπωσίασε αλλά το τί ερωτήσεις ακούσαμε μετά… “why, mummy? can I do it? why not?”
IMG_6465 copy
Εδώ μετά από κατσάδα από τον πατέρα του γιατί του λέγαμε να μας περιμένει κι αυτός έτρεχε μεσα στο πλήθος.
IMG_6467 copy
Ένας τύπος τραγουδούσε μέσα στο ποτάμι. Ό,τι πιο ακραίο για να μαζέψουν κανένα φραγκάκι.
IMG_6477 copy
Αυτός είχε πολύ πλάκα! Έβγαινε φωτιά όταν έπαιζε σιγκεκριμένη νότα! Δυνοπάθησα για να τη βγάλω τη φωτογραφία! Τί τραβάμε κι εμείς με τα μπλογκ… τςςς 😛
IMG_6479 copy
Πήγαμε και στο Imagine Festival στο Southbank όπου ήταν πολύ οργανωμένο! Είχε διάφορες εκδηλώσεις για παιδιά, άλλες δωρεάν και άλλες με μία μικρή συνδρομή. Περάσαμε από τα λέγκο όπου σου δίνανε το σχέδιο που πρέπει να φτιάξεις, μέρος μίας μεγάλης ζωγραφιάς. Πολύ ωραία ιδέα, αλλά είχε πάρα πολύ κόσμο! Έπρεπε να είχαμε πάει πιο νωρίς.
IMG_7020 copy
Στον παιδότοπο της Tate όπου ενώ έπαιζαν τα παιδιά πήγαμε και ρίξαμε μία ματιά στις εκθέσεις εναλλάξ τα ζευγάρια.
IMG_7029 copy
Παγκάκι και ξεκούραση… για τους μεγάλους. Τα μικρά συνέχιζαν το τρέξιμο!!!
IMG_7033 copy
Άντε να τα πιάσεις!!!
IMG_7036 copy
Γι αυτό καταλήγουμε πάντα στο πλοιαράκι στην επιστροφή! Είναι κλειστός ο χώρος και παλουκώνονται! Έχει και Costa cafe μέσα οπότε χαλαρώνουμε και οι μεγάλοι. 😉

Αυτά τα λίγα μέχρι την Δευτέρα της εβδομάδας! Γιατί την Τρίτη πήραμε το αεροπλανάκι για Ελλάδα!!!!

Η συνέχεια στο επόμενο άρθρο….

6 thoughts on “February Half Term Part 1

  1. Υπέροχη βόλτα!!! Λάτρεψα τη φωτο της κατσάδας ( τόσο μα τόσο γνωστή σε όλους κατάσταση). Μια παράκληση επειδή ειμαι καινούρια στο Λονδίνο….θα εκτιμούσα πολύ αν έγραφες κάποιες προτάσεις για βόλτες, μουσεία, καφέ…. Να δώσεις φιλιά στην Ελλάδα.

  2. […] Αφού φύγανε οι φίλοι μας, λοιπόν, πήραμε βαλιτσούλες και την κάναμε για Ελλάδα εγώ και ο μικρός. Καλές οι διακοπές το καλοκαίρι, αλλά η καρδιά του πολιτισμού χτυπά στην πρωτεύουσα της Ελλάδας! Αγαπώ τόσο πολύ αυτήν την δύστροπη κακιασμένη πόλη που θέλω να την μεταδώσω αυτή την αγάπη μου και στον μικρό. Δεν θέλω απλά να του αρέσουν τα νησιά. Θέλω να ξέρει τους ανθρώπους, τα θέατρα και το χιούμορ το Αθηναϊκό τόσο όσο να το θεωρεί δικό του. Πήρα δουλειά μαζί μου, λοιπόν, (διότι το WAHM δεν έχει μόνο ταλαιπωρία, έχει και τα καλά του) και φύγαμε! Αυτα είναι τα ανέκδοτά μας στο μέχρι τώρα ταξίδι μας. […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s