Ο οδοντίατρος και η δύναμη του σχολείου!

Πήγα να πάρω τον Αλέξναδρο από το σχολείο και μου είχε “πεσκέσι”. Την τάξη είχε επισκεφτεί ο οδοντίατρος. Είδε ένα ένα όλα τα παιδάκια και τους έδωσε συμβουλές. Το σακουλάκι που τους έδωσε είχε μέσα ένα φυλλάδιο με αναλυτικά την ποσότητα ζάχαρης σε πολλά καθημερινά φαγητά, ένα άλλο φυλλάδιο για το ποιά φαγητά είναι απαγορευτικά για τα δοντάκια και φωτογραφίες από δοντάκια χαλασμένα. Το τελευταίο ήταν λίγο σοκαριστικό ακόμα και για μένα, είναι αλήθεια.

20130207-085315.jpg  20130207-085327.jpg

Καθε μέρα παλεύουμε για το βούρτσισμα των δοντιών. Παρόλο που το ξεκινήσαμε από μωρό και την γνωρίζει πολύ καλά την διαδικασία πολλές φορές βαριέται, το κάνει βιαστικά και πάντα με λίγη δόση γκρίνιας. Έχουμε διαβάσει και τη Δόνα την τερηδόνα του Τριβιζα, έχουμε πεί άπειρα πράγματα για τα δοντάκια. Παρόλ αυτά είναι ένα από αυτά που κυνηγάμε καθημερινά. Αυτή η επίσκεψη του οδοντίατρου στο σχολείου ήταν σαν να μην είχαμε πεί τίποτα και ο μικρός να τα άκουγε όλα πρώτη φορά! Στο δρόμο από το σχολείο για το σπίτι ήταν γεμάτος λογάκια ¨did you know that you need to brush your teeth at least twice a day? did you know that if you eat chocolate your teeth will turn black? the doctor said that the purple juice is really bad for you! mummy, I had that purple juice yesterday!! will my teeth go black now?¨

Μιάμιση βδομάδα μετά και εχτές στο τηλέφωνο ο παππούς του έδειχνε μία σοκολάτα που του έχει πάρει για όταν θα πάμε. ¨ΟΧΙ, φώναζε ο μικρός! Δεν είναι καλό για τα δοντάκια!¨ Τί κι αν του έλεγε ο πατέρας μου ότι μόνο λίγο θα φάει εκείνος ήταν ανένδοτος παρόλο που τον έβλεπα ότι την λυμπιζόταν. Δεν τον λυπάμαι καθόλου. Μακάρι να μην ξαναφάει ποτέ του σοκολάτα (που δεν το βλέπω, αλλά λέμε). Αυτόν τον εθισμό, που τον έχω κι εγώ, αν μπορεί να τον γλιτώσει θα χαρώ πολύ.

Αυτό όμως που με εντυπωσίασε είναι η επίδραση του σχολείου! Δεν ξέρω αν ήταν το γεγονός ότι όλα τα άλλα παιδάκια ήταν εκεί και ακούγανε μαζί τις συμβουλές ή ότι προφανώς στα παιχνίδια τους μετά το συζητούσαν ή είναι το γεγονός ότι ήρθε εκεί, στο δικό τους περιβάλλον ο οδοντίατρος. Ειλικρινά δεν ξέρω. Είναι απίστευτο το πόση δύναμη έχει το σχολείο πάντως. Στο ψυγείο μας έχουμε κολλήσει τα απαγορευμένα και τα οφέλιμα. Κάθε φορά που θέλει κάτι να τσιμπίσει ο μικρός πηγαίνει στις φωτογραφίες και διαλέγει από το πράσινο κουτάκι. Πολύ τον χαίρομαι!

20130207-093355.jpg

One thought on “Ο οδοντίατρος και η δύναμη του σχολείου!

  1. Θα σταθώ στην εξής πρόταση: Πόση δύναμη έχει το σχολείο…
    Δύναμη να κτίσει, αλλά και να γκρεμίσει. Να δημιουργήσει, αλλά και να καταστρέψει. Έγκειται στο χέρι του Δασκάλου τελικά.

    ΥΓ Το e-mail μου είναι agrimio παπάκι hotmail τελεία com, για ευνόητους λόγους το γράφω εδώ αλλά όχι ενιαίο. Στείλε μου μήνυμα να συζητήσουμε για τα βιβλία που λέγαμε, είδα το μήνυμα που μου άφησες αλλά σκέφθηκα ότι θα ήταν καλύτερα να σου απαντήσω εδώ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s