Έξυπνα τηλέφωνα και εφαρμογές!

Από τότε που πήρα το έξυπνο τηλέφωνό μου, πριν δυό χρόνια δηλαδή, έχει αλλάξει η ζωή μου! Αλήθεια! Έχω πολλούς φίλους που ακόμα δεν τα έχουν αποδεχτεί και τα κοιτάνε με πολύ σκεπτικισμό. Εντάξει, είναι και οι τιμές ακόμα απρόσιτες οπότε είναι πιο αργή η εδραίωσή τους. Θέλω όμως να σας δείξω μερικές από τις εφαρμογές που χρησιμοποιώ σαν απλή μάνα/επαγγελματίας/γυναίκα και ίσως καταλάβετε γιατί μου έχουν λύσει τα χέρια!

WUNDERLIST

Wunderlist

Όσο ακόμα δούλευα σε άλλα γραφεία και πρό παιδιού, οργανωνόμουν με το τετράδιό μου. Ακόμα αυτό κάνω. Έχω ένα Α4 τετράδιο που καταγράφω την ημερομηνία και μετά σημειώνω ό,τι τηλέφωνα γίνανε και πού το αφήσαμε, τί πρέπει να γίνει, γρήγορα σκίτσα καθώς σκέφτομαι και αποτυπώσεις. Πρόβλημα. Πλέον δεν είμαι πάντα στο γραφείο μου. Δουλεύοντας από το σπίτι κερδίζω μεν απίστευτο χρόνο αφού δεν χρειάζεται να τρέχω στους δρόμους, όμως παράλληλα μπορεί να δουλεύω στην κουζίνα ή στο σαλόνι όταν είναι και ο μικρός εδώ. Επιπλέον, δεν έχω πιά μόνο τα επαγγελματικά που πρέπει να θυμάμαι. Ο μικρός έχει άπειρα μικρά πραγματάκια για τα οποία πρέπει σαν μαμά να είμαι υπεύθυνη. Από το ποιά μέρα θα πρέπει να τον ντύσω πχ με βούλες (comic relief είναι μία μέρα που μαζεύουν λεφτά για τα παιδιά με προβλήματα με όχημα την κομωδία.) ή ότι αύριο θα κάνουν lunch και πρέπει να συνεισφέρουμε με κάτι ή ότι την Πέμπτη είναι η τελευταία μέρα που μπορώ να παραγγείλω τις Χριστουγεννιάτικες φωτογραφίες που τους φτιάξανε στο σχολείο. Βασικά ο μικρός θα πρέπει να έχει και μία Personal Assistant αν θέλει να είναι εντάξει! Α, ξέχασα, αυτή είμαι εγώ! χμμμ… Τέλος πάντων, πίσω στην εφαρμογή wunderlist λοιπόν.

Είναι πολύ απλή! Δημιουργείς ένα θέμα πχ “Γεννέθλια Αλλέξανδρου” Μέσα στο θέμα μπορεί να γράψεις αναλυτικά όσα έχεις να κάνεις (τα λέει tasks η εφαρμογή). πχ Να φτιάξω τούρτα (και να βάλεις και τη λίστα με τα υλικά που πρέπει να ψωνίσεις), να καλέσω φίλους (και να βάλεις και τη λίστα με τα ονόματά τους), να αγοράσω το δώρο για τους καλεσμένους του μικρού.

Είναι τέλειο γιατί:

 • Mπορείς να το βάλεις να σου στείλει υπενθύμιση την ημέρα και ώρα που θέλεις.
 • Μπορείς επίσης να βάλεις αστερίσκο στα πιο σημαντικά και να τα δείς κάπου μαζεμένα.
 • Mπορείς να μοιραστείς τη λίστα σου με κάποιο σιγκεκριμένο άτομο. Για παράδειγμα έστω ότι, ετοιμάζεις ένα πάρτυ για κάποιον όπως πχ αυτό που οργανώσαμε εμείς για τα γεννέθλια της πεθεράς μου. Προκειμένου να είμαστε συνέχεια στα τηλέφωνα βάλαμε τις λίστες στην εφαρμογή έτσι ώστε να τις βλέπουμε και οι τρείς που το οργνώναμε. Ήταν πολύ πιο εύκολο!
 • Τον λογαριασμό σου και όλες τις λίστες σου μπορείς να τις δείς από το κινητό, από τον υπολογιστή και από όποια ταμπλέτα χρησιμοποιείς! Συγχρονίζονται όλα ταυτόχρονα! Ακόμα και από ταμπλέτα/υπολογιστή δικό σου ή φίλου. Απλά δίνεις το username και το password σου και τα βλέπεις!

ARTKIVE

Artkive copy

Τα παιδιά σας ζωγραφίζουν; Έχετε γεμίσει το σπίτι αριστουργήματα μικρών καλλιτεχνών που δεν σας πάει η καρδιά να τα πετάξετε; Να μία εφαρμογή που είναι στην καρδιά της μάνας! Φωτογραφίζεις την κάθε ζωγραφιά, βάζεις την ημερομηνία και την αποθηκεύεις στο σωστό παιδί.

Είναι τέλειο γιατί:

 • Αν έχεις πολλά παιδιά μπορείς να δείς την εξέλιξη του κάθε παιδιού ξεχωριστά!
 • Μπορείς να στείλεις την κάθε φωτογραφία ζωγραφιάς απευθείας σε όποιον θέλεις μέσω μέηλ! Ειδικά για εμάς που έχουμε όλη την οικογένεια μακριά είναι τέλειο!
 • Μπορείς να τυπώσεις όλες τις ζωγραφιές σε ένα βιβλίο! Δεν το έχω κάνει, εννοείται ακόμα, αφού ο μικρός μόλις που ξεκίνησε τις ζωγραφιές, αλλά η ιδέα είναι πολύ καλή!
 • Μπορείς να πετάξεις όλη τη σαβούρα στο σπίτι και να κρατήσεις μονάχα μερικές ζωγραφιές, αντιπροσωπευτικές. Τις υπόλοιπες όμως δεν τις έχεις χάσει! Είναι απλά καταχωρημενες σε προσωπικο χώρο στο διαδίκτυο! Αν θέλεις να τις τυπώσεις ή να τις ξανά δεις μπορείς ανα πάσα στιγμή!

EVERNOTE

Evernote copy

Χάνεστε στο ψάξιμο του ίντερνετ? Κι εγώ. Μία εποχή είχα word αρχειάκια και έβαζα άρθρα και πηγές που δεν ήθελα να χάσω. Τώρα όμως με την εφαρμογή αυτή έχω σωθεί! Πατάς ένα κλικ και σου σώζει απόκομμα της ιστοσελίδας! Το αρχειοθετείς σύμφωνα με το τί είναι και ανα πάσα στιγμή μπορείς να ανατρέξεις στο άρθρο που διάβαζες. Για παράδειγμα αν διαβάζω κάτι για τη διγλωσσία και θέλω να το κρατήσω πατάω το σηματάκι που έχω εγκαταστήσει στον υπολογιστή μου και το αποθηκεύω με ετικέτα Bilingual. Το χρησιμοποιώ και για τη δουλειά μου! Όταν πετυχαίνω κάποια καλή εταιρεία πχ με παράθυρα οροφής το αποθηκεύω με ετικέτα Manufacturers_Glass. Το καλύτερο είναι ότι ό,τι και να συμβεί στον υπολογιστή μου οι πληροφορίες είναι αποθηκευμένες στον προσωπικό μου λογαριασμό στο διαδίκτιο. Αν θέλω να δώ κάτι ενώ είμαι εκτός γραφείου λειτουργώ με την εφαρμογή στο κινητό μου.

VIBRE

20130128-173613.jpg

Είναι ο νέος τρόπος επικοινωνίας! Σκεφτείτε το σαν μηνύματα, αλλά καταρχάς είναι δωρεάν αφού χρησιμοποιεί το Ίντερνετ και όχι το δίκτυο τηλεφωνίας σας. Μπορείς να πάρεις και τηλέφωνο και η γραμμή είναι τέλεια σαν αυτή του κανονικού τηλεφώνου. Αν σκεφτείτε δε ό,τι με τον ίδιο τροπο, δωρεάν δηλαδή, μιλάς όπου θέλεις στον κόσμο, είναι απίστευτο! Το άλλο που μπορείς να κάνεις είναι να στέλνεις φωτογραφίες επιτόπου. Δηλαδή, την τραβάει μέσω της εφαρμογής και τη στέλνεις. Εχει πλάκα γιατί μεταφέρεις την στιγμή εκείνη που ζεις σε δικό σου άνθρωπο. Είναι επίσης άμεσο γιατί το μήνυμα σου έρχεται στην οθόνη του κινητού σου και από εκεί μπορείς να απαντήσεις χωρίς να χρειάζεται να πατήσεις κάτι άλλο.

Ανταγωνιστική εφαρμογή με το viber είναι το whatsapp. Σχεδόν ολόϊδια δηλαδή. Εγώ έχω και τις δυο στο τηλέφωνό μου αφού κάποιοι φίλοι προτιμάνε τη μία και κάποιοι την άλλη. Είναι και οι δύο δωρεάν άλλωστε.

TOUCHNOTE

20130128-175231.jpg

Για τέλος έχω κρατήσει μία από τις πιο αγαπημένες μου εφαρμογές! Γιατί συνδυάζει το Ίντερνετ με το ταχυδρομείο! Στην εφαρμογή touchnote μπορείς να ανεβάσεις μία οποιαδήποτε φωτογραφία που τράβηξες με το κινητό σου και να γράψεις ένα μήνυμα. Η εφαρμογή παίρνει αυτο που έγραψες και ανέβασες, το τυπώνει σαν κάρτ ποσταλ ή σαν ευχητηρια κάρτα (εσύ επιλέγεις) και την στέλνει σε οποία διεύθυνση θέλεις στον κόσμο! Εστειλα κάποιες Χριστουγεννίατικες κάρτες έτσι με τη φωτογραφία του Αλέξανδρου! Ηταν πολύ εύκολο και προσωπικό. Μου έχουν στείλει και πολλές κάρτες έτσι και τις αγαπώ ιδιαίτερα! Επισης να πω πως η ποιότητα της κάρτ ποσταλ είναι απίθανη! Είναι πλαστικοποιημένη και γιαλιστερή και διατηρείται σαν καινούρια μετά από καιρό! Γενικά, είμαι τύπος που μου αρέσει να στέλνω χρησιμοποιώ το ταχυδρομείο όσο μπορώ για την κοινωνικοποίησης μου. Προσπαθώ να στέλνω κάρτες με διάφορες αφορμές υπαρκτές ή και αυθόρμητες. Εδώ στην Βρετανία το Ίντερνετ έχει λιγοστέψει την αλληλογραφία και σε μερικά χρόνια το βλέπω να υπάρχει για ελάχιστα πράγματα. Ας είναι τουλάχιστον για ωραία αλληλογραφία!

Μπορείς, τέλος, να συνδιάσεις κάποιες εφαρμογές. Μπορείς για παράδειγμα να στείλεις μία ζωγραφιά που είχε κάνει πχ το παιδί σου πέρισυ για τα Χριστούγεννα και που το έχεις στο Artkive και να το στείλεις σαν κάρτα Χριστουγέννων μέσω Touchnote τα επόμενα Χριστούγεννα! Ωραίο έτσι;

Αυτά για τώρα, ελπίζω να σας φανήκανε ενδιαφέροντα αυτά που σας έδειξα και να σας ενέπνευσα! Αν γνωρίζετε και καμία επιπλέον εφαρμογή που σας αρέσει περιμένω να ακούσω! Η πλάκα με τα έξυπνα τηλέφωνα είναι ότι αναλόγως με τα ενδιαφέροντά μας κατεβάζουμε και τις εφαρμογές. Είναι λίγο, σαν να λέμε “δείξε μου τις εφαρμογές που έχεις στο κινητό σου να δώ ποιός είσαι!” Εννοείται πως έχω κι άλλες αγαπημένες αλλά προς το παρόν αυτές είναι αρκετές νομίζω.

Σας φιλώ στα δύο μάγουλα Ελληνικά!

6 thoughts on “Έξυπνα τηλέφωνα και εφαρμογές!

 1. Γεια σου Μπέτυ!

  Πολύ χρήσιμο το σημερινό σου post.

  Σκέφτομαι κι εγώ να αναβαθμίσω την συσκευή κινητού μου, όχι με iphone όμως.

  Ελπίζω να βρώ αντίστοιχες εφαρμογές για windows 8 mobile…

  Χαιρετίσματα σε Phil και Αλέξανδρο!

  Λευτέρης

  1. Γειά σου Λευτέρη μου!

   Χαίρομαι που σου άρεσε το αρθράκι!
   ΝΑΙ!!! να αναβαθμίσεις όσο το δυνατόν πιο γρήγορα! Θα πέσει τρελλό viber!!!!

   Οι παραπάνω εφαρμογές έχουν βγεί σίγουρα και για android, μη σε ανησυχεί. Οι περισσότερες εφαρμογές είναι δυνατές σε όλα τα κινητά πια. Τώρα το σιγκεκριμένο, windows 8 δεν το ξέρω, επειδή πάει καιρός που κοίταξα για κινητο και έχουν βγεί πολλά καινούρια. Κάποια είναι και πολύ καλύτερα από το iphone. Μία φίλη μου πήρε το καινούριο samsung και είναι σούπερ πχ.

   Άντε με το καλό!

   Φιλιά και θα τα πούμε σύντομα!

   1. Το κινητό που με ενδιαφέρει είναι το lumia 920 της nokia.
    Τα windows 8 mobile είναι λειτουργικό σύστημα σαν το android ή το macos 🙂 Απλά είναι πολύ καινούριο και δεν ξέρω αν θα υπάρχουν αρκετές εφαρμογές από τώρα…
    Όταν θα πέσει στα χέρια μου, θα τα ξαναπούμε!

    Λευτέρης

 2. Απ’ όλα αυτά μόνο το Viber έχω κι είναι σούπερ !!! Θα κατεβάσω και το Wunderlist μου φαίνεται γιατί είναι δύσκολη η δουλειά της … social secretary !!! 🙂

  1. Άσε, τί πράμα είναι αυτό! Δηλαδή, εντάξει, κι εμένα μ αρέσει που είναι interactive το σχολείο μας, αλλά έλεος! Ακόμα nursery πάμε και μας έχουν ταράξει στα events! και τώρα που θα μπεί η Άνοιξη… όλο πικ νικ και lunches θα είναι! Τί να πρωτοθυμηθεί η δόλια η μάνα!!

   1. Και πού εισ’ ακόμα !!! Κάτσε να πάει στο Reception και να χει να πάει σε 2-3 πάρτυ κάθε ΣΚ να σου πω εγώ !!! Είχα πάθει παράκρουση !!! Ευτυχώς όσο μεγαλώνουν, αραιώνουν τα πολλά και μεγάλα πάρτυ !!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s