Christmas 2012, Edinburgh! Χριστουγεννιάτικο Εδιμβούργο 2012!

I mentioned a couple of weeks ago that we went to Edinburgh at the beginning of December and I owe you a little walk down Princess Street, the Castle and the Edinburgh Winter Wonderland which really begun our Christmas this year! So, make a nice herbal tea and click on the photos whilst I wizz you from Princess Street mall to Princess Street Gardens, through the Winter Wonderland and the German market.

More photos of our visit to follow!

Have a lovely Boxing Day everyone!

……

Είχα αναφέρει πριν μερικές εβδομάδες για το ταξίδι μας στο Εδιμβούργο στις αρχές του Δεκέμβρη. Νομίζω για μας τότε ξεκίνησε η Χριστουγεννιάτικη διάθεση! Δεν είχα τόσες μέρες χρόνο να ανεβάσω τις φωτογραφίες. Τα Χριστούγεννα στο σπίτι μας τα κάνω όλα μόνη αφού δεν έχουμε οικογένεια κοντά, έτσι με πήραν μπάλα οι προετοιμασίες, η διακόσμηση, τα μελομακάρονα, τα δώρα, τα δώρα-πακετάκια με Ελληνικές λιχουδιές και όλα αυτά μαζί με τον παιδικό σταθμό και τις εκδηλώσεις τους για τα Χριστούγεννα, για να μην αναφέρω καν τη δουλειά!  Και τώρα δηλαδή, δεν έχω τελειώσει. Ετοιμάζουμε ένα πάρτυ για την πεθερά μου και έχω αναλάβει διάφορα. Παράλληλα κάποιες μέρες θέλουμε απλά να είμαστε οι τρείς μας. Βγάζουμε ή φτιάχνουμε παιχνίδια και παίζουμε, χορεύουμε, πάμε (κι άλλες) βόλτες.

Σήμερα όμως, τα κατάφερα και σας έφτιαξα έναν φωτογραφικό περίπατο στις μαγικές γωνιές του Εδιμβούργου. Την πόλη αυτή την αγαπώ τρελλά! Έχω κάνει τις πιο όμορφες φοιτητικές στιγμές εκεί και τις πιο ξέφρενες παραμονές Πρωτοχρονιάς αφού οι Σκωτσέζοι του δίνουν και καταλαβαίνει στο ονομαζόμενο Hogmanay με το ιστορικό κομμάτι της πόλης να κλείνει και να μεταμορφώνεται σε ένα υπέροχο street party! Ανεπανάληπτα πάρτυ!

Φτιάξτε καφεδάκι ή τσαγάκι, λοιπόν, και βουρ για το κοσμοπολίτικο, Σκωτσέζικο Εδιμβούργο! Θα σας πάω, βραδάκι (όχι και τόσο, απλά το χειμώνα σκοτεινιάζει από τις 3-4 εκεί) από το εμπορικό κέντρο που σε βγάζει στη μέση της πόλης, ανάμεσα στο φυσικό όριο της παλιάς και της νέας πόλης, την χαράδρα κάτω από το κάστρο του Εδιμβούργου. Εκεί κάποτε το νερό προστάτευε τους κατοίκους μέσα στα τοίχη του Εδιμβούργου. Τώρα, μέσα στην αποξηραμένη χαράδρα στεγάζεται ο σταθμός των τρένων του Εδιμβούργου και η (όχι και τόσο) καινούρια πόλη (αφού χτίστηκε τον 18ο αιώνα) απλώνεται από έως την περίφημη παραλία του Leith. Θα δείτε το κάστρο στο πίσω μέρος της Winter Wonderland που έχει στηθεί στους κήπους της Princess Street, Θα δείτε το λούνα πάρκ και το βλέμα του Αλέξανδρου που δεν μπορούσε να μπεί σε αυτό που ήθελε λόγω ύψους, και την Γερμανική αγορά που έρχεται κάθε χρόνο και σε δελεάζει με τα φαγητά και τα χειροποίητα δωράκια και το πολύ αγαπημένο μπαρ the Dome όπου έκανε τα προεόρτια του γάμου του κολλητός μας και πηγαίνουμε κάθε φορά που τους επισκεπτόμαστε. Άλλωστε, όπως θα δείτε, είναι ένα πολύ ιδιαίτερο μπαρ, που δεν το ξεχνάς εύκολα!

Εύχομαι να απολαύσετε τις φωτογραφίες και το ταξιδάκι σας χωρίς αποσκευές, εισητήρια και ταλαιπωρίες!

Περισσότερα από το χειμωνιάτικο Εδιμβούργο θα ακολουθήσουν σε επόμενο άρθρο.
Φιλιά στα δυό σας μάγουλα Ελληνικά!

One thought on “Christmas 2012, Edinburgh! Χριστουγεννιάτικο Εδιμβούργο 2012!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s