Καλά Χριστούγεννα! Merry Christmas!

Merry Christmas everyone!

Μόλις ανοίξαμε τα δώρα μας! Ο Father Christmas άφησε και φέτος μια σειρά από χρυσά σοκολατένια νομίσματα από το κρεβάτι του Αλέξανδρου, σε κάθε σκαλοπάτι και μέχρι τα δώρα του! Νομίζω ο μικρός χάρηκε πιο πολύ τη σοκολάτα από όλα τα δώρα! Τελικά μάλλον λειτούργησε και η οικογενειακή απόφαση περιορισμού για γλυκα όλο τον Δεκέμβρη.
Ο Phil φτιάχνει πρωινό, αυγά με σολωμό και ψωμάκι. Το ράδιο είναι στο πολυ αγαπημένο BBC RADIO 2, όπου έχει Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα με τον Chris Evans, ο μικρός (ξανά)κοιμάται στον καναπέ ντυμένος με τη στολή Ben10 δώρο της γιαγιάς, κι εγώ διαβάζω το καινούριο μου βιβλίο ραπτικής, δώρο του άντρα μου. Δίπλα μου μια τεράστια σακούλα με σκουπίδια-χαρτιά περιτυλίγματος και μια θάλασσα από χρυσά σοκολατάκια. Είναι 8.30 το πρωί! Χα! Μόνο τα Χριστούγεννα έχει τόσο ενθουσιασμό και κίνηση το σπίτι από τις 6μιση!
Σε λίγο θα ετοιμαστουμε να πάμε εκκλησία, γιατί για μας Χριστούγεννα είναι κυρίως τα γεννέθλια του Χριστού! Δεν υπάρχει τίποτα πιο μαγικό και πιο αισιόδοξο από το να πιστεύεις στο Θεό! Και σήμερα είναι τα γεννέθλιά του στη γή!
Σας αφήνω με έναν περίπατο στην Εθνική Πινακοθήκη όπου μπορείς μεσα από την ιστοσελίδα και γνωστούς πίνακες, να δεις λίγο από το μεγαλείο των Χριστουγέννων και πώς απεικονιστηκε μέσα από τα χέρια ταλαντούχων, κλασσικών ζωγράφων. Αξίζει η περιήγηση έστω και διαδικτιακά σήμερα. Πατήστε τον σύνδεσμο εδώ.
Επίσης μπορείτε να τυπωσετε το PDF από την Εθνική Πινακοθήκη όπου έχει τους σημαντικότερους πίνακες με θέμα τα Χριστούγεννα σαν οικογενειακό παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού στο κτίριο της πινακοθήκης. Είναι ένας πολυ ωραίος τρόπος να φέρετε τα παιδιά πιο κοντά στην τέχνη, αλλά και την Χριστιανοσύνη σήμερα.

20121225-084431.jpg
(1640, Guido Reni)

Τέλος, αφιερωμένο σε όλους μας, ένα τραγούδι από την Σκανδιναβέζα Anita Skorgan και ένα τραγούδι που με άγγιξε.
Καλά Χριστούγεννα σε όλους!
Ειρήνη και αγάπη να έχουμε!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s