Η κάλυψη των Ολυμπιακών Αγώνων 2012: Η εφαρμογή Join in

Σε συνέχεια του προηγούμενού μου άρθρου για την εφαρμογή των Ολυμπιακών Αγώνων Results, αλλά και του προηγούμενού μου άρθρου για το πώς προβάλλονται για πρώτη φορά οι Ολυμπιακοί Αγώνες από το BBC Sports ήθελα να σας μιλήσω και για μία δεύτερη εφαρμογή. Είναι και αυτή δωρεάν και λέγεται Olympics Join In. Ο σχεδιασμός είναι παρόμοιος με αυτόν της πρώτης εφαρμογής και πλέον οικείος. Αυτή η εφαρμογή έχει σαν στόχο να μας ενημερώσει για όλα όσα συμβαίνουν στην πόλη του Λονδίνου κατά τη διάρκεια των Αγώνων. Στόχο έχει τους κατοίκους του Λονδίνου, αλλά και τους επισκέπτες.

Στο κάτω μέρος της εφαρμογής είναι και πάλι οι βασικές επιλογές. Η πρώτη από αριστερά είναι και πάλι το “schedule” όπου σου δείχνει όλα τα δρώμενα όχι μόνο στην πόλη του Λονδίνου αλλά σε όλες τις πόλεις της Μεγ Βρετανίας, αφού εορτασμοί και γιγαντοοθόνες έχουν στηθεί παντού. Πριν τους Ολυμπιακούς μπορούσες να παρακολουθήσεις και από πού ακριβώς περνάει η Ολυμπιακή Φλόγα κάθε μέρα.

Η δεύτερη επιλογή στο κάτω μέρος της οθόνης είναι το “places” όπου είναι εξοπλισμένο με χάρτες των διαφόρων event, και μπορείς να φιλτράρεις ανάλογα με τις προτιμήσεις σου ποιά θέλεις ή δεν θέλεις να φαίνονται στην οθόνη σου.

20120807-010940.jpg

Η επόμενη επιλογή είναι που έχει συντονιστεί πλήρως με την εποχή. Το “buzz” σου δείχνει άμεσα όλο τον “ντόρο” που γίνεται στα media γύρω από τα παιχνίδια.  Το twitter, το facebook, το youtube, αλλά και ό,τι φωτογραφίες ανεβαίνουν στο ίντερνετ με σελιδοδείκτη “olympic games” μπορείς να τις δείς μέσα από την ανάλογη επιλογή του buzz.

20120807-011047.jpg

20120807-011105.jpg

Στην επόμενη επιλογή από την κάτω μπάρα της οθόνης μπορείς να βρείς όλες τις βασικές πληροφορίες και terms and conditions που ώστε να σε βοηθήσει να παρακολουθήσεις ένα παιχνίδι στο στάδιο. Επίσης, ενημερώνει με το πότε και πού μπορείς να παρακολουθήσεις δωρεαν αγωνίσματα όπως για παράδειγμα, ο Μαραθώνιος.

Τέλος στην τελευταία επιλογή της μπάρας μπορείς να βάλεις τις τοποθεσίες που σε ενδιαφέρουν ή δρώμενα που θέλεις να δείς  ώστε και πάλι, όπως στην εφαρμογή results, να σου έρχεται υπενθίμηση.

Όπως βλέπεται, τα πράγματα αλλάζουν πολύ. Η τεχνολογία έχει προχωρήσει, και μαζί της αλλάζουν και πράγματα που είχαμε συνηθίσει διαφορετικά. Ειδικά όταν μιλάμε για καλοσχεδιασμένες και καλοεκτελεσμένες δουλειές μπορούν να φέρουν πολύ θετική αλλαγή.

Εύχομαι να μην σας κούρασα με τα περί τεχνολογίας. Ξέρω πως πολλοί από εσάς που με διαβάζετε κοιτάτε όλες αυτές τις αλλαγές λίγο με σκεπτικισμό και γι αυτό ήθελα να σας μεταφέρω κάποια από τα καινούρια εργαλεία και τη χρήση τους.

Μέχρι το επόμενό μου άρθρο (ποιός ξέρει με τί θέμα αυτή τη φορά!) σας φιλώ στα δυό μάγουλα, Ελληνικά.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s