Η κάλυψη των Ολυμπιακών Αγώνων 2012: Η εφαρμογή Results

Παράλληλα με το καινούριο σύστημα παρακολούθησης των Ολυμπιακών Αγώνων φέτος, εδώ στο Λονδίνο (δες προηγούμενη ανάρτηση εδώ) οι διοργανωτές φέτος έφεραν σε κυκλοφορία και την επίσημη εφαρμογή για όλα τα “έξυπνα κινητά”. Επέλεξαν δηλαδή αντί να αγκαλιάσουν την σύγχρονη μανία με τις εφαρμογές και όχι δημιουργήσανε, όχι μία, αλλά δύο εφαρμογές δωρεάν τίς οποίες μπορεί να τις κατεβάσει ο οποιοσδήποτε θέλει να παρακολουθεί τους αγώνες ανά τον κόσμο.

Η  πρώτη εφαρμογή είναι αυτή που θα βρείτε σαν Olympic Results. Εδώ έχω δυό φωτογραφίες, η αριστερά είναι το σήμα-εξώφυλλο της εφαρμογής και η δεξιά είναι η πρώτη οθόνη που αντικρίζεις όταν “μπαίνεις” στην εφαρμογή. Στη δεξιά οθόνη στο κάτω μέρος υπάρχει ένα μενού που εδώ είναι προεπιλεγμένο στο “Schedule”. Μέσα από αυτή την επιλογή έχεις άλλες δυό επιλογές που φαίνονται στο πάνω μέρος της οθόνης. Η μία είναι “live” δηλαδή τί παίζεται ζωντανά αυτή τη στιγμή και η άλλη είναι η επιλογή “calendar” μέσα από την οποία μπορείς να επιλλέξεις όποια μέρα θέλεις για να δείς ποιό αγώνισμα παίζεται.

Εάν στο κάτω μέρος της οθόνης επιλέξεις “sports” τότε εμφανίζονται όλα τα αθλήματα (επόμενη αριστερά οθόνη) και αν για παράδειγμα επιλέξεις water polo τότε εμφανίζονται όλοι οι Ολυμπιακοί αγώνες που γίνανε και θα γίνουν. Αν επιλέξεις σιγκεκριμένο αγώνα τότε είτε σου λέει το σκορ, αν αυτός έχει τελειώσει, είτε το πότε αυτός θα παιχτεί. Αν ο αγώνας παίζεται αυτή τη στιγμή σου δείχνει το τρεχούμενο σκορ το οποίο αναναιώνεται στιγμιαία όταν αυτό αλλάζει (απίστευτο, έτσι;).

H επόμενη επιλογή στην κάτω μεριά της οθόνης είναι “athletes” όπου μπορείς να δείς όλους τους Ολυμπιακούς αθλητές. Έχεις μάλιστα και την επιλογή να τους δεις ανα χώρα. Στη κάτω δεξιά οθόνη για παράδειγμα επέλεξα την Ελλάδα. Μπορείς να μπείς στον κάθε αθλητή και να δείς ένα σύντομο βιογραφικό και τις επιδόσεις του.

Η τελευταία επιλογή στο κάτω μέρος της οθόνης είναι “my games”. Και αυτή για μένα είναι η πιο έξυπνη λεπτομέρεια που βάλανε. Εδώ μπορείς να κάνεις επιλογή τη χώρα που προτιμάς. Αυτό θα πεί ότι άμεσα φιλτράρονται να νέα για τη δικιά σου χώρα. Τώρα βέβαια δεν υπολόγισαν για εμάς που έχουμε δυό πατρίδες και δυστυχώς δεν μπορείς να διαλλέξεις δύο χώρες. Λέτε να τους το προτίνω; 🙂

Και δεν σταματάει εδώ. Μπορείς να επιλέξεις αγωνίσματα που σε ενδιαφέρουν και να βάλεις υπενθύμιση η οποία εμφανίζεται στην οθόνη του κινητού σου όπως όποια άλλη υπενθύμιση.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες φέτος ήταν πιο ένονοι από ποτέ σε μας. Και πιστεύω ότι όλα αυτά τα καινούρια εργαλεία έκαναν τεράστια διαφορά. Παλιότερα βλέπαμε αποσπασματικά κάποια αγωνίσματα και κυρίως τους τελικούς. Τώρα πιά μπορείς να παρακολουθείς άμεσα το άθλημα που σε ενδιαφέρει. Ο συνδιασμός του BBC sports και αυτής της εφαρμογής σε βάζει κατευθείαν στο Ολυμπιακό κλίμα. Δεν είναι αργά να την κατεβάσετε, είναι δωρεάν.

One thought on “Η κάλυψη των Ολυμπιακών Αγώνων 2012: Η εφαρμογή Results

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s