Μετακόμιση στην Αγγλία

Όλα τα άρθρα που έχω γράψει για την μετακόμιση στην Αγγλία μαζεμένα.

Ελλάδα – Αγγλία με οικογένεια  

Ελλάδα – Αγγλία με οικογένεια μέρος 2 (playgroups, ιατρικά, Ελληνικές εκκλησίες, benefits, Εγκυμοσύνη και δικαιώματα, Βρεφικοί και παιδικοί σταθμοί)

Ελλάδα – Αγγλία με οικογένεια μέρος 3 (σχολεία)

Ελλάδα – Αγγλία με οικογένεια μέρος 4 (αυτοκίνητο)

Welcome to the UK! Καλως ήρθατε στο Ην. Βασίλειο!

Επίσης για την μετακόμιση έχουν γράψει οι φίλτατοι bloggers:

www.digital-era.org

www.fromgr2uk.com

www.twogreeksinlondon.wordpress.com/

www.skepseis.co.uk

Aν υπάρχουν κι άλλα μπλογκ για τη μετακόμιση θα χαρώ να με ενημερώσετε και να τα προσθέσω στη λίστα. Αν πάλι θέλετε να γράψετε εσείς κάποιες συμβουλές και να τις δημοσιεύσω, ενημερώστε με. Όπως μου λέει και μία πολύ σοφή γυναίκα εδώ και πολλά χρόνια: η ενημέρωση είναι η αρχή και το ήμισυ του παντός. Καλή αρχή, λοιπόν!

8 thoughts on “Μετακόμιση στην Αγγλία

 1. Σήμερα τελείωσε μία δύσκολη εβδομάδα για μένα που με έκανε να το πάρω απόφαση ότι η Ελλάδα δυστυχώς δεν είναι έτσι όπως της αξίζει να είναι, και δεν έχει προοπτική να βελτιωθεί όσο ζω. Κι έτσι εξετάζω σοβαρά το ενδεχόμενο να μεταναστεύσω. Το οποίο είναι αστείο γιατί είμαι παιδί πρώην μεταναστών. Όχι δεν είναι αστείο, είναι μάλλον θλιβερό. Όποτε σ’ευχαριστώ για τα links, έψαχνα κάτι τέτοιο, όπως ευχαριστώ όλους όσους έχετε blogs με τέτοιο θέμα γιατί μας βοηθάτε πολύ. Κι επειδή τα posts σου ήταν άλλοτε ενδιαφέροντα, άλλοτε αστεία, σ’ευχαριστώ που μου έφτιαξες τη διάθεση, όσο γινόταν τουλάχιστον!

  1. Πάνω από όλα, να θυμάσαι ότι είσαι παιδί του κόσμου ολόκληρου! Είμαστε όλοι παιδιά αυτού του πλανήτη, όπου και να μας βγάλει η ζωή. Χαίρομαι που μου άφησες τόσα πολλά σχόλια! Χαίρομαι που σε έκανα να γελάσεις, αλλά και που σου κράτησα το ενδιαφέρον.
   Να τα ξαναπούμε!

 2. Σε βρήκα τελείως τυχαία μέσω άλλου site και χάρηκα πραγματικά γιατί μου θύμισες πολλά!Είδα μέσα σε αυτά που γράφεις τη ζωή μου τότε στο Λονδίνο. Αναμνήσεις!!
  Πάντα είναι δύσκολα σε κάθε νέο ξεκίνημα. Έχω μετακομίσει πολλές φορές, Ελλάδα Αγγλία= 13χρ, Αγγλία- Ελλάδα=4 χρ, Ελλάδα-Κύπρος=5χρ. μέχρι σήμερα. Ελπίζω η επόμενη να είναι ως συνταξιούχος.. :)) Να χαίρεσε την οικογενειά σου και να περνάτε καλά! Ο μόνος τρόπος να σε ακολουθήσω είναι με mail subscription?

  1. Γειά σου Ελεάνα!
   Να σαι καλά!
   Το mail subscription είναι το σίγουρο αλλά και το Facebook αν πατήσεις like στη σελίδα. Βέβαια τελευταία που το Facebook τα εμφανίζει επιλεκτικά δεν είναι και σίγουρο ότι θα στα δείχνει.
   Keep in touch either way!
   Ελίζα

 3. Πολύ καλό & χρήσιμο blog.
  Mελετάω ήδη πολλές πηγές που αναφέρετε για σχολεία, ενοικίαση διαμερισμάτων κλπ.
  Απ ‘οτι γνωρίζετε από την πείρα σας, κάποιος που ενδέχεται να εργάζεται προσεχώς στη περιοχή Kensington, (α) σε τι τιμή περίπου θα μπορούσε να βρει από ιδιώτη ένα αξιοπρεπές διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου στην γύρω περιοχή (πχ θέρμανση,διπλα τζάμια παραθύρων/μόνωση κλπ) και (β) για να μεταγραφεί το παιδί του σε δημόσιο σχολείο της ίδιας περιοχής για το Year 9, από ιδιωτικό αγγλικό secondary school της Κύπρου (english curriculum-οι απόφοιτοι του συχνά γίνονται δεκτοί για σπουδές από αγγλικά παν/μια), απαιτούνται εξετάσεις?
  Ευχαριστώ
  ΒILL
  vassilisskr@yahoo.com

  1. Καλημέρα Βασίλη,
   δεν είχα δει το σχόλιό σου νωρίτερα.
   Το Kensington είναι μια πολύ ακριβή περιοχή. Δεν έχω ιδέα πόσο πάνε τα ενοίκια, αλλά μπορείς να κάνεις έρευνα μέσα απο το rightmove.com.
   Τώρα για το παιδί, επειδή μιλάς για secondary school και τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα, καλύτερα παρε τηλέφωνο τον Δήμο και ρώτησε. Θα σου πουν ακριβώς τη διαδικασία.
   Καλή επιτυχία!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s